OTIR

    Exportálás      Nyomtatás  |  Utolsó módosítás: 2019-12-12 16:29:48  
Wienerberger Téglaipari Zrt.
- főtémakör: 9. Műszaki ismeretek, szabályozás, társszakmák
- altémakör: 9.4 Új építőanyagok, korszerű épületszerkezetek, az építési termékeknek a tervezett célra való elvárt műszaki jellemzőinek meghatározása
Postai címe: 1119 Budapest, Bártfai u. 34.
Telefonszám(ok): 30-466-7764
Fax:
E-mail (elsődleges): eszter.takacs@wienerberger.hu
E-mail (másodlagos):
Weboldal: www.wienerberger.hu
 

szabadon választható

4 óra (9-13 óráig)

Komplex Wienerberger szolgáltatások építészeknek falazatok, tetők, homlokzatok tervezéséhez - WEBINAR/ONLINE ELVÉGEZHETŐ TANFOLYAM

1. előadás 35 perc
Név Horváth András
Végzettség Okl. építészmérnök
Munkahely Wienerberger Téglaipari zRt.
Beosztás Műszaki szaktanácsadói csoport vezető
Előadás címe A Wienerberger a tervezők partnere

Előadás rövid leírása A változó igényekkel lépést tartva a Wienerberger átalakította és kibővítette az építészeknek szóló szolgáltatásait a szaktanácsadás és az ArchiCad támogatás terén is. A komplex megoldásokra növekvő igény mutatkozik a tetők/tetőterek építésénél, ezért ez az egyik kérdéskör amelyhez a kapcsolódó ingyenes mennyiségszámítást, PIR szigetelés típus választást és ArchiCad add-ont bemutatjuk. Az előregyártott födémek alkalmazása előtérbe került a növekvő munkaerőhiány miatt, ezért kibővítettük a födém szerkesztést segítő szolgáltatásunkat. A födémrendszer gyakran ismétlődő kérdéseit is elemezzük szerkesztési példákon keresztül.

2. előadás 20 perc
Név Orbán Imre
Végzettség Okl. építészmérnök, tűzvédelmi tervező szakmérnök
Munkahely Wienerberger Téglaipari zRt.
Beosztás Termékmenedzser
Előadás címe "Elsősegély a falazatokhoz: mi alapján tervezzek?
Segédletek és ökölszabályok"
Előadás rövid leírása "A falazatok szakszerű tervezése során szükséges ismerjük a hatályos joszabályokat és tartószerkezeti szabványokat, egyúttal a bennük foglalt elveket gyorsan, külön keresgélés nélkül kell tudjuk alkalmazni.
A jogszabályok legfontosabb pontjai jellemzően kiemelve is elérhetőek az interneten, a szabványokat - terjedelmükből kifolyólag is - kevesen tanulmányozzák. A belőlük készült kivonatok: a segédletek, példatárak. Falazati oldalról a Wienerberger vállalta fel a Műegyetem segítségével a tervezést segítő kiadványok létrehozását. A tavalyi év után, mikor megjelent az Eurocode falazati segédlet, idén kiadásra kerül az Eurocode falazati példatár is, számos épülettípussal. A kiadvány a konferencián kerül először bemutatásra.
A tervezés során nincs lehetőség minden egyes fal ""nulláról történő megtervezésére"". Ezért számos egyszerűen használható szabály, úgy is mint az EC alapján felvehető maximális falméret, vagy pl. a hanggátló falak véshetőségének mértéke, stb. kerül ismertetésre."

3. előadás 30 perc
Név Molnár Gergely
Végzettség Kommunikáció, PR – Angol nyelv- és irodalomtanár
Munkahely Wienerberger Téglaipari zRt.
Beosztás Termékmenedzser
Előadás címe Tetőválasztás hatása az építési költségekre
Előadás rövid leírása Bemutatásra kerül egy elemzés arról, hogy az építési költségek oldaláról megközelítve sem mindegy milyen hajlásszögű tetőket tervezünk. Ebben a megközelítésben nyilvánvalóvá válik, hogy egy igénybevételi kategória váltás nem jelent esztétikai többletet, de jelentős többletköltséget igen a beruházó számára. A nagyon alacsony hajlásszögek esetén a kiselemes fedések nem jöhetnek szóba. Ha növeljük a hajlásszöget, de még a vízhatlan tartományban az számos többletköltséget okoz. Megnézzük a nagyon magas hajlásszögtartományt is. A költség és a biztonság szempontjából meghatározható egy optimum. A költségelemzésnek része a a teljes rétegrend, különböző hőszigetelő anyagok alkalmazásával.

4. előadás 30 perc

Név Horváth András
Végzettség Okl. építőmérnök
Munkahely Wienerberger Téglaipari zRt.
Beosztás: Műszaki tanácsadói csoport vezető
Előadás címe: Kerámia homlokzatburkolatok lehetőségei új építésnél és felújításnál
Előadás rövid leírása Épületenergetikai célú felújítások során gyakran felmerül az igény a vakolt hőszigetelő rendszernél hosszabb élettartamú, változatosabb esztétikai megjelenésű homlokzati megoldások iránt. A Wienerberger termékválasztékában megtalálható a szerelt jellegű, az épített klinker típusú, és a ragasztott klinker lapka burkolat széles szín és forma választékban. Bemutatásra kerülnek a különböző burkolatok rétegrendi kialakításai, a homlokzatburkolatok tervezésével kapcsolatos fontos előírások. Gyakorlati példákon keresztül elemezzük a kerámia burkolatok rögzítési lehetőségeit. Kiemelt szerepet kapnak a tűzterjedésre vonatkozó előírások, erre vonatkozó teljesítmények. Egyéb, tervezés és kivitelezés során gyakran felmerülő kérdések ismertetése. Tégla és klinkerburkolatok vízfelvétele, fagyállósági besorolása.

EBÉD

Gyakorlati bemutató "A korszerű falazási módok szakmai körökben széles körű elterjesztése a Wienerberger kiemelt célja
Ennek érdekében bemutatásra kerül a manapság legkorszerűbbnek számító, kiemelkedő hőszigetelő képességgel rendelkező Porotherm Thermo tégla falazása Profi (vékonyágyazó habarcs és Dryfix ragasztóhab) technológiával. Bemutatásra kerülnek a 2019-ben bevezetett Porotherm kiegészítő elemek. "
Kiállítás Az előadások szüneteiben megtekinthető a Terca burkolótéglák teljes színválasztéka mintaállványokon. Megtekinthető a Tondach Thermo Pir szarufa feletti hőszigetelés alkalmazása teljes rétegrendben 1:1 arányú maketten bemutatva.
Fotótablókon kiállítjuk, és bemutatjuk a Wienerberger Építészeti Nívódíj pályázat 2019. győztes épületeit.

5. előadás 20 perc

Név Orbán Imre
Végzettség Okl. építészmérnök, tűzvédelmi tervező szakmérnök
Munkahely Wienerberger Téglaipari zRt.
Beosztás Termékmenedzser
Előadás címe "Elsősegély a falazatokhoz: milyen téglát tervezzek?
Profi téglamegoldások"
Előadás rövid leírása "Épületszerkezeteinkkel szemben a legtöbbet változó, szigorodó elvárás a hőtechnikai teljesítmény. A Porotherm építési rendszer azonban nem csak erre az egy teljesítményre koncentrál, és kínál megoldást. Kiforrott építési rendszerként alrendszereivel megoldást kínál többek között a gyors, pontos, szakszerű kivitelezésre is.
A Profi építési rendszer elemeivel monolitikus és többrétegű falszerekezetek is építhetőek a helyszínen, továbbá rendszerkiegészítő elemeivel teljessé tehetőek. Az előadás célja a tervezés során figyelembe veendő egyéb szempontok összegzése és ezek alapján a csiszolt tégla építési rendszer előnyeinek ismertetése a termékmegoldások szintjén."

1 pont

Név Horváth András
Végzettség Okl. építészmérnök
Munkahely Wienerberger Téglaipari zRt.
Beosztás Műszaki szaktanácsadó
Név Orbán Imre
Végzettség Okl. építészmérnök, tűzvédelmi tervező szakmérnök
Munkahely Wienerberger Téglaipari zRt.
Beosztás Termékmenedzser
Név Molnár Gergely
Végzettség Kommunikáció, PR – Angol nyelv- és irodalomtanár
Munkahely Wienerberger Téglaipari zRt.
Beosztás Termékmenedzser

Dátum Leírás Hely
2019-12-16 Online webinárium ,

 Időszak kezdő dátuma: 2019-12-13

 Időszak záró dátuma: 2020-12-31
50-100 fő

Szakmai kérdésekben: Vidóczi Árpád, arpad.vidoczi@wienerberger.hu
Szervezési kérdésekben:
Takács Eszter, Marketing/PR
Tel.: 30/466-7764, eszter.takacs@wienerberger.hu

eszter.takacs@wienerberger.hu


Díjmentes

Online továbbképzés

  Jóváhagyott továbbképzés.

© 2009 - 2022 Online Továbbképzési Információs Rendszer | OTIR 4.93 | Készítette : Simon Nándor Simonszoft