HASZNOSÍTSD! Zöld és energiatermelő tetők

Pályázat rövid címe: HASZNOSÍTSD! Zöld és energiatermelő tetők
Bírálati sorszám: 2024/170
Pályázat státusza: jóváhagyott
Pontérték: 1,5
Pályázat témaköre: Építészeti tervezési ismeretek
Pályázat jellege: online távoktatás felvételről
Időtartam: 6 óra
Létszám: 100-300
Pályázó megnevezése: Build-Communication Kft.
Pályázó címe / elérhetőségei:
Szabadság út 117.
Telefonszám: +36-23-611028
E-mail: iroda@buildmarketing.hu
Weboldal: http://www.buildrendezvenyek.hu
Kapcsolattartó / Jelentkezés:
Szelei Annamária
E-mail: iroda@buildmarketing.hu
Regisztrációs link: https://buildrendezvenyek.hu/webinarium
Pályázat részletes tartalma:

HASZNOSÍTSD! Zöld és energiatermelő tetők 

Jóllehet a lapostető a kortárs építészet eszköze, megfelelően körültekintő kialakítása építészeti és kivitelezési területen sem feltétlenül kap kellő odafigyelést. Mivel nem formaképző eszköz, így nincs az építészek érdeklődésének homlokterében, a kivitelezés során pedig kevesebb figyelmet szentelnek szakszerű kialakítására, mint azt a funkciója indokolja, így a leggyakoribb és legköltségesebb építési hibák forrása. Korábban a lapos és magastetők esetén hívtuk fel a figyelmet a gyakran elkövetett hibákra, valamint ajánlásokat adtunk ezek elkerülésére a tető teljes rétegrendjének kialakítását górcső alá véve (szigetelés, tetőáttörések, tetőburok). Áttekintettük a lapostetőkkel, illetve a jövő tetőivel szembeni elvárásokat is. Ezt a témát folytatva, a képzésen a tetők hasznosítását, a zöld és energiatermelő tetők műszaki megoldásait, elkerülendő hibáit, irányelveit helyezzük a fókuszba, független szakértők és egyetemi oktatók segítségével. 

A műszaki előadásokon a hasznosított tetők építésének számos részletét áttekintjük – a szigeteléstől, a rögzítésen át a tetőablakok beépítéséig és a koporsófödémek kialakításáig. Ám ezúttal nem állunk meg itt, hanem neves építész előadóink segítségével megismerhetik a résztvevő kollégák három kiemelkedő budapesti beruházás tervezési és megvalósulási folyamatát is, amelyeken hasznosított zöld tetők kerültek kialakításra. „Bejárunk” két budai lakóparkot, a BudaPart épületegyüttesét és az óbudai Waterfront Cityt, illetve áttekintjük, hogyan alakult ki a Hillside Offices mostani arca a Hegyvidéken. Hajnal Zsolt, Ybl- és Pro Architectura díjas építész és Kendelényi Péter, okleveles építészmérnök (Hajnal Építész Iroda), Oláh Mihály Zoltán, okleveles építészmérnök (Konstruma Mérnöki Iroda) és Reisch Richárd, okleveles építészmérnök, okleveles szigetelő szakmérnök (FRT-Raszter) hazai, kiemelkedő, követendő példákat mutatnak be. Haraszti László, okleveles építészmérnök, okleveles igazságügyi szakértő, Horváth Sándor, Széchenyi–díjas okleveles építészmérnök, a BME Épületszerkezettani Tanszék címzetes egyetemi docense, Kóbor Csaba, alkalmazástechnikai tanácsadó és Rácz István, okleveles építészmérnök pedig műszaki megoldásokkal segítik az eligazodást a témában. 

PROGRAM 

Mibe kerül és mit hoz egy zöldtető? - Horváth Sándor, Széchenyi–díjas okleveles építészmérnök, a BME Épületszerkezettani Tanszék címzetes egyetemi docense (45 perc)

 „Zöld szivacs” - Rácz István, okleveles építész (30 perc)

 A Waterfront City Óbuda szívében – Hajnal Zsolt, Ybl- és Pro Architectura díjas építész és Kendelényi Péter, okleveles építészmérnök (Hajnal Építész Iroda) (45 perc)

Modern formavilágú tetők részletképzése – Forró Sándor, építészlátogató, projektfelelős (20 perc)

Tévedések és hibák a hasznosított tetők kivitelezésén I. - Haraszti László, okleveles építészmérnök, okleveles igazságügyi szakértő (45 perc)

Hogyan takarítsunk meg energiát a kivitelezés során? Fókuszban a koporsófödém - Kóbor Csaba, alkalmazástechnikai tanácsadó (30 perc)

Tetőablakok energiatermelő tetőkön - Hargitai Zsolt, építészmérnök (20 perc)

Hasznosított zöld tetők a BudaParton - Reisch Richárd, okleveles építészmérnök, okleveles szigetelő szakmérnök (FRT-Raszter) (45 perc) 

Ejot… De hát valaminek tartania kell!!! Tetőszigetelések mechanikai rögzítése és a leesés elleni védelem megoldása – Hovanecz Gergely, szaktanácsadó és termékreferens ) (20 perc)

A Hillside Offices - A város szívében, a zöldövezet határán – Oláh Mihály Zoltán, okleveles építészmérnök (Konstruma Mérnöki Iroda) (45 perc)

A továbbképzés 2024. december 31-ig végezhető el. A kreditpont feltétele az ellenőrző teszt helyes kitöltése.

Előadók:

Hajnal Zsolt, Ybl- és Pro Architectura díjas építész 

Kendelényi Péter, okleveles építészmérnök 

Oláh Mihály Zoltán, okleveles építészmérnök, várostervező 

Reisch Richárd, okleveles építészmérnök, okleveles szigetelő szakmérnök 

Haraszti László, okleveles építészmérnök, okleveles igazságügyi szakértő 

Horváth Sándor, Széchenyi–díjas okleveles építészmérnök, a BME Épületszerkezettani Tanszék címzetes egyetemi docense 

Kóbor Csaba, alkalmazástcehnikai tanácsadó 

Hargitai Zsolt, építészmérnök 

Hovanecz Gergely, szaktanácsadó és termékreferens 

Forró Sándor, építészlátogató 

Rácz István, okleveles építész


Részvétel feltétele / célcsoport: 10 kérdésből álló teszt helyes kitöltése
Díjmentes / Kedvezményes: Önköltséges

A továbbképzés ára alkalmanként a résztvevőknek: 5000 Ft
Kapcsolódó korábbi pályázat bírálati sorszáma: 2023/219 (MÉK 2 pont)
Megjegyzés, tájékoztatás: