Településképi Arculati Kézikönyvek, Településképi Rendeletek

Pályázat rövid címe: Településképi Arculati Kézikönyvek, Településképi Rendeletek
Bírálati sorszám: 2024/6
Pályázat státusza: jóváhagyott
Pontérték: 1
Pályázat témaköre: Terület- és településtervezés
TAK és TKR
Pályázat jellege: online távoktatás felvételről
Időtartam: 1,5 óra
Létszám: max. 1000
Pályázó megnevezése: Magyar Építész Kamara
Pályázó címe / elérhetőségei:
Ötpacsirta u 2.
Telefonszám: +36-30-3303741
E-mail: fotitkar@mek.hu
Kapcsolattartó / Jelentkezés:
Kovács Zsófia
Regisztrációs link: https://tako.mek.hu/
Pályázat részletes tartalma:

Az előadás két témát vizsgál: az első rész anyaga a Településképi Arculati Kézikönyvek és a Településképi Rendeletek összefüggése, a második rész csak a Településképi Arculati Kézikönyvekre fókuszál.

1_ Mivel az elképzelések szerint egy település TKR-je a TAK-ra kellett, hogy épüljön a kutatás a két elem összefüggését vizsgálta. Hogyan készült a TAK és hogyan a TKR? Mennyire volt koherens a két munkarész? Mennyire volt publikus a készítés folyamata? Elérhető-e a TAK és a TKR a település honlapján? Milyen a TAK karaktere, minősége, megjelenése? Hogyan függ össze a TAK, illetve a TKR jellege, minősége, publikussága a készítő települések méretével?

2_A Településképi Arculati Kézikönyvekhez egységes, részletesen szabályozott útmutató készült. A települések azonban különbözőek. A kutatás keretében az ország növekvő, és csökkenő lakosságú településcsoportjait vizsgáltuk, keresve, hogy adott helyzetük befolyásolta-e, és ha igen, miben a TAK-ok tartalmát, megjelenését? Milyen ajánlásokat fogalmaztak meg a készítők? Hogyan jelentek meg a középületek? A település milyen releváns problémáit érintette, vagy hagyta ki a kézikönyv?


Előadók:

Simon Marianna


Díjmentes / Kedvezményes: Önköltséges

A továbbképzés ára alkalmanként a résztvevőknek: 4000 Ft + áfa
Megjegyzés, tájékoztatás:
Az előadás végén kérdéseket kell megválaszolni a továbbképzési pont megszerzéséhez, amelyre - a továbbképzés kifizetésétől számítva- 30 nap áll rendelkezésre!