OTIR

    Exportálás      Nyomtatás  |  Utolsó módosítás: 2018-11-08 16:23:50  
Artifex Kiadó Kft.
- főtémakör: 8. Az építési folyamat : beruházás lebonyolítás, engedélyezés, kivitelezés, üzemeltetés
- altémakör: 8.11 Kivitelezés
Postai címe: 1119 Budapest, Bikszádi u 25.
Telefonszám(ok): 0617831711, 06203124514
Fax: 0617836360
E-mail (elsődleges): csanady.pal@artifexkiado.hu
E-mail (másodlagos):
Weboldal: www.tervlap.hu
 

konferencia

14:00-18:30

Építőipari jogviták I. – A jogviták elkerülésének feltételei
Fókuszban a kivitelezői szerződések, a dokumentálási kötelezettségek és a bírságok

14.00-14.25
Építőipari jogviták elkerülésének leghatékonyabb eszköze: a megelőzés
– Dr. Jámbor Attila ügyvéd, a SZIE Ybl Miklós Építéstudományi Kar oktatója, az ÉpítésiJog.hu portál szerkesztője
Az építőipar szereplői közül kevesen tulajdonítanak jelentőséget a szerződésnek, kötelező papírmunkaként fogják fel. Az építtetők pedig sok esetben a kivitelezőre bízzák a szerződés összeállítását, anélkül, hogy részt vennének annak megszövegezésében. Természetesen nem a megfelelő tartalmú szerződés fogja felépíteni a házat, de mindenképpen lehetőséget ad arra, hogy a felek kiszámítható módon, és a másik fél jogainak csorbítása nélkül teljesítsék a kötelezettségeiket. Az előadás bemutatja azokat a szerződéses elemeket, amelyeket a feleknek megfelelően rendezniük kell annak érdekében, hogy elkerüljék a későbbi jogvitákat.

14.25-14.50
Ajánlások az épületek kivitelezésének szerződéskötéséhez és megvalósításához
– Wéber László, Építési Vállalkozók Országos Szövetsége (ÉVOSZ)
Az ÉVOSZ Magasépítési Tagozata az épületek kivitelezésének szerződéskötéséhez és megvalósításához szolgáló ajánlásokat készített. Az ajánlás a szerződéskötés és a létesítmény megvalósítása során felmerülő tipikus problémák, viták kezeléséhez nyújt segítséget. Az előadás – az ajánlás részletes bemutatásának keretében – felhívja a figyelmet arra, hogy milyen területen kell változtatni a jelenlegi gyakorlaton. Az ajánlás kiemelten foglalkozik egyebek mellett a munkaterület átadás-átvételének problémakörével, a minőségi követelmények megfogalmazásával, a kötbérek kezelésével és a teljesítésigazolások rendszerével. A résztvevők az ajánlást elektronikus formában elérhetik.

14.50-15.15
A megelőzés fontos elem: a szerződéses partner folyamatos ellenőrzése
– Pertics Richárd, OPTEN Kft.
Milyen óvintézkedéseket tehetünk meg annak érdekében, hogy megbízható, és ténylegesen létező céggel kössünk szerződést? Milyen ingyenesen elérhető, hiteles forrásokból tudunk tájékozódni, és némi anyagi ráfordítás mellett hogyan tudjuk a partnerünket folyamatosan ellenőrizni? Milyen esetekben kezdjünk el aggódni azért, hogy nem fogjuk megkapni a pénzünket?

15.15-16.00
Kávészünet

16:00 – 16:45
Építésfelügyeleti szankciók és problémamegoldások
– Kiss Andor okl. építőmérnök, építőmester szakmérnök, vezető főtanácsos kormánytisztviselő
Az építtetők többsége sajnos nem méri fel, hogy egy építésfelügyeleti ellenőrzés számára is súlyos következményekkel járhat, amely a néhány százezer forintos építésfelügyeleti bírságtól akár az építkezés leállításáig is terjedhet. Az előadás bemutatja, hogy az építtetőknek és a vállalkozó kivitelezőknek milyen dokumentálási kötelezettségekre kell különösen figyelniük, és melyek azok a mulasztások, amelyek a leggyakoribbak, és amelyek a legsúlyosabb következményekkel járhatnak. Az előadás megoldási javaslatokat ad a gyakorlatban előforduló problémákra, egyebek mellett az alvállalkozói napló lezárásának elmaradására, a felelős műszaki vezetői nyilatkozat hiányára, az egyszerű bejelentésű lakóépületek építtetőjének változására.

16.45-17.10
Gyakorlati tapasztalatok építésügyhöz kapcsolódó végrehajtásokban
– Dr. Dombi Gergely, NAV Felszámolási és Végrehajtási Főosztály, főosztályvezető
2018. január 1. napjától már az adóhatóság végzi az építésügyi, építésfelügyeleti és településkép-védelmi eljárásokban kiszabott bírságok és elrendelt cselekmények végrehajtását. Az előadás az adóhatósági gyakorlat mellett bemutatja, hogy az építtetők és a kivitelezők milyen intézkedésekre számíthatnak, milyen jogaik és kötelezettségeik vannak az adóhatóság által lefolytatott végrehajtási eljárásokban.

17.10-17.35
Mikor mondhatom fel a szerződést?
– Dr. Jámbor Attila ügyvéd, a SZIE Ybl Miklós Építéstudományi Kar oktatója, az ÉpítésiJog.hu portál szerkesztője
Az építtetői és a kivitelezői oldalon is gyakori kérdés, hogy mikor lehet felmondani egy szerződést? Mikor és milyen feltételek teljesítése mellett lehet más vállalkozóval folytatni a munkát? Az előadás kitér a szerződés jogszerű megszüntetésének feltételeire is, illetve a mostanában gyakran felmerülő, az anyagárak és munkadíjak emelkedése miatti gazdasági ellehetetlenülés jogi megítélésére is.

17.35-18.30
Szakmai konzultáció – a rendezvény előadóinak és dr. Püski András biztosítási szakjogász (www.kotelezofelelosseg.hu) részvételével
Annak érdekében, hogy a résztvevőkben ne maradjon megválaszolatlan kérdés, az előadások lezárását követően szakmai konzultációt tartunk. A gyakorlati problémákra gyakorlatias, de jogszerű megoldásokat kívánunk adni. A kérdéseket már előzetesen írásban is elküldhetik a résztvevők a jambor.attila@epitesijog.hu email-címre.

----
[A szervező a programváltoztatás jogát fenntartja. A részvételi díj étkezési szolgáltatást is tartalmaz. A szakmai konzultáció időtartama a kérdésekhez igazodik, ezért hosszabb időt is igénybe vehet.]

1,5 pont

Dr. Jámbor Attila ügyvéd, a SZIE Ybl Miklós Építéstudományi Kar oktatója, az ÉpítésiJog.hu portál szerkesztője
Wéber László, Építési Vállalkozók Országos Szövetsége (ÉVOSZ)
Pertics Richárd, OPTEN Kft.
Kiss Andor okl. építőmérnök, építőmester szakmérnök, vezető főtanácsos kormánytisztviselő
Dr. Dombi Gergely, NAV Felszámolási és Végrehajtási Főosztály, főosztályvezető
dr. Püski András biztosítási szakjogász

Dátum Leírás Hely
2018-12-11 AVKF Budapesti Campus 1201 Budapest XX. kerület, Budapest, Török Flóris utca 227-229., földszint, nagy előadóterem

 Időszak kezdő dátuma: 2018-01-01

 Időszak záró dátuma: 2019-12-31
100-120 fő

Jelentkezés a http://tervlap.hu oldalon

info@artifexkiado.hu
Jelentkezés a http://tervlap.hu oldalon / info@artifexkiado.hu

-

nincs adat

Részvételi díj:
27 ezer Ft + áfa (bruttó 34.290 Ft), november 20-ig történő befizetés esetén csak 24 ezer Ft + áfa (bruttó 30.480 Ft)

-

nincs adat

  Jóváhagyott továbbképzés.

© 2009 - 2022 Online Továbbképzési Információs Rendszer | OTIR 4.9b | Készítette : Simon Nándor Simonszoft