OTIR

    Exportálás      Nyomtatás  |  Utolsó módosítás: 2014-03-25 20:42:38  
CÉH Tervező, Beruházó és Fejlesztő zRt.
- főtémakör: Nincs adat
- altémakör: NA
Postai címe: 1112 Budapest, Dió utca 3-5.
Telefonszám(ok): 88-00-123, 20-333-7007
Fax: 88-00-201
E-mail (elsődleges): gulyas@ceh.hu
E-mail (másodlagos):
Weboldal: www.ceh.hu
 

Előadássorozat

60 perc/előadás, 6 alkalom, alkalmanként 2 előadással

Vezetői és közgazdasági tudományos továbbképzés – a szakdolgozatok bemutatása:

Új piaci lehetőségek a mérnöki szolgáltatók számára a fenntartható ingatlanfejlesztések tükrében-Előadó:Farkas Balázs,
Rövid leírás:A „fenntarthatóság” vagy másik kifejezéssel a „környezettudatos építés”egyre szélesebb körben válik igénnyé, szemponttá megrendelőink körében. Ez az új kihívás egyrészt szakmai felzárkózást és megfelelést igényel, másrészt viszont új piaci lehetőségeket is rejt magában, mely a mérnökpiaci „torta” növekedését jelenti. A tortának ebből a részéből viszont csak az ehet, aki rendelkezik a megfelelő „evőeszközzel” hozzá!

A CÉH zRt külpiaci "behatolása"-Előadó:Takács Ákos,
Rövid leírás:Kívánatos célpiaci régiók, országok és esélyt adó szakmai területek kiválasztása.

Energiaracionalizálás, zöldenergia hasznosítás gazdasági szemmel mérnöki megfontolások mentén-Előadó:Ágoston István,
Rövid leírás:Mai világunkban, mindennapi életünkben az energia fontos szerepet játszik. Hogyan éljünk az új vívmányokkal, hogyan alkalmazzuk munkánk során, hogyan tudunk részt vállalni egy rohamléptekkel növekvő - fejlődő gazdasági szektorban, ami a zöldenergia hasznosítás?

Naperőmű fejlesztés Magyarországon-Előadó:Lénárt Attila,
Rövid leírás:Jelenleg 12-15 megawatt a kiépített magyarországi napelemes áramtermelő kapacitás, ez hozzávetőleg a hazai villamos energia igény 0,2 %-a. EU-s becslések szerint Európában 10 éven belül a villamos energia 5 százalékát, 40 év múlva pedig már 30 százalékát napenergiával fogják előállítani.

Az építőipari költségbecslés technikája-Előadó:Kégl Árpád,
Rövid leírás:Az építőipari költségbecslés technikája avagy a költségvetési, költségbecslési módszerek bemutatása kitérve a CÉH zRt-ben fejlesztett és alkalmazott rendszerekre.

Az irodapiaci fejlesztések pénzügyi modellje, a változások hatása a projekt eredményességére-Előadó:Pados Gábor,
Rövid leírás:A budapesti bérirodapiac jellemzői, az üzleti célú ingatlanfejlesztés stratégiája, modellje. A Green House irodaházon, mint konkrét példán vizsgálva a piac változásának hatásait az üzleti modellre. Az ingatlanfejlesztő, mint potenciális ügyfelünk szempontjai.

A CÉH zRt. marketing stratégiája-Előadó:Tóth Attila,
Rövid leírás:Cégünk piaci helyzetének és lehetőségeinek vizsgálata. Marketing céljaink meghatározása. A CÉH stratégiájának kialakítása, módszereink, eszközeink. Az elvek és a gyakorlat. Az elmúlt öt év eredményei az öt éve kitűzött célok tükrében. Az üzletfejlesztési tevékenységünk folyamata, módszerei, szervezete a jelenben és a jövőben.

Marketing az építészetben-Előadó:Annus Marina,
Rövid leírás:Milyen célcsoportokat, piaci szereplőket érint az építészeti marketing tevékenység? Milyen szerepet játszik az építészeti szolgáltatás a marketing szempontjából? Milyen lehetőségek vannak a CÉH zRT sajátos építészeti marketing mix kialakítására? Mit lehet tenni az építőipari válság alatt, hogy felkészüljünk a krízis utáni időszakra?

A szervezeti evolúció humán oldala-Előadó:Kisgyörgy János,
Rövid leírás:Avagy bővebben a munkakörnyezetünkről, a szervezetről, a szervezeti működésről, a vezetésről (hiszen mindannyian vezetők és vezetettek is vagyunk) és a változásról.

Egy egészséges szervezet szervezeti kultúrája és környezete-Előadó:Raschek Mihály,
Rövid leírás:A külső környezet hatásokra jól felkészült és lehetőségei szerint a lehető legjobb válaszokat adó – a CÉH alapítói által megfogalmazott és munkatársai által is vallott emberi, szakmai, pénzügyi és jogi filozófia, összességében értékrend által meghatározott és kialakított- vállalati szervezet eredményeit, lehetőségeit, tartalékait kívántam elemezni, a versenytársak, partnerek valamint a szakirodalomban megfogalmazottak, vallottak összehasonlításával.

A CÉH zRt. kontrolling rendszerének bemutatása, fejlesztési lehetőségei-Előadó:Losonczi Tibor,
Rövid leírás:Avagy hogyan történik a célmeghatározás, a tervezés és a kontroll. Hogyan értelmezzük az adatokat, mire fókuszálunk, hogyan hozzuk a döntéseket? Hol tartunk ma, hová tartunk (digitális iroda)?

A hatékony teljesítményértékelési rendszer kialakításának szempontjai a mérnöki tevékenységben-Előadó:Gács Sándor
Rövid leírás:Az előadás témája a teljesítményértékelés, amelynek keretében a munkatársak teljesítményének, a munkájukkal kapcsolatos erősségeiknek és gyengeségeiknek rendszerelvű nyomon követése és értékelése történik. Ehhez kapcsolódóan alapvető feladata a teljesítménynövelés és a személyes szakmai fejlődés módjainak meghatározása és támogatása is.

0,5 pont alkalmanként

Farkas Balázs, Takács Ákos, Ágoston István, Lénárt Attila,Kégl Árpád, Pados Gábor,Tóth Attila, Annus Marina, Kisgyörgy János, Raschek Mihály, Losonczi Tibor, Gács Sándor

Dátum Leírás Hely
2013-10-14 1.Előadás:Új piaci lehetőségek a mérnöki szolgáltatók számára a fenntartható ingatlanfejlesztések tükrében és 2.Előadás: A CÉH zRt külpiaci "behatolása" 1112 Budapest XI. kerület, Dió utca 3-5.
2013-10-28 3.Előadás:Energiaracionalizálás, zöldenergia hasznosítás gazdasági szemmel mérnöki megfontolások mentén és 4.Előadás:Naperőmű fejlesztés Magyarországon 1112 Budapest XI. kerület, Dió utca 3-5.
2013-11-11 5.Előadás:Az építőipari költségbecslés technikája és 6.Előadás:Az irodapiaci fejlesztések pénzügyi modellje, a változások hatása a projekt eredményességére 1112 Budapest XI. kerület, Dió utca 3-5.
2013-11-18 7.Előadás:A CÉH zRt. marketing stratégiája és 8.Előadás:Marketing az építészetben 1112 Budapest XI. kerület, Dió utca 3-5.
2013-11-25 9.Előadás:A szervezeti evolúció humán oldala és 10.Előadás:Egy egészséges szervezet szervezeti kultúrája és környezete 1112 Budapest XI. kerület, Dió utca 3-5.
2013-12-02 11. Előadás:A CÉH zRt. kontrolling rendszerének bemutatása, fejlesztési lehetőségei és 12. Előadás:A hatékony teljesítményértékelési rendszer kialakításának szempontjai a mérnöki tevékenységben 1112 Budapest XI. kerület, Dió utca 3-5.

 Időszak kezdő dátuma: 2013-10-14

 Időszak záró dátuma: 2014-12-02
12 előadó, kb. 30 fő hallgatóság (változó)

Gulyás Veronika
tel: 88-00-123, 20-333-7007
email: gulyas@ceh.hu

gulyas@ceh.hu


CÉH zRt. dolgozói

Díjmentes

MMK pontérték meghatározása folyamatban van

nincs adat

  Jóváhagyott továbbképzés.

© 2009 - 2022 Online Továbbképzési Információs Rendszer | OTIR 4.91 | Készítette : Simon Nándor Simonszoft