OTIR

    Exportálás      Nyomtatás  |  Utolsó módosítás: 2022-05-18 19:47:19  
Build-Communication Kft.
- főtémakör: 1. Építészeti tervezés, építészet-elmélet
- altémakör: 1.4 Tervezéselmélet
Postai címe: 2040 Budaörs, Szabadság út 117.
Telefonszám(ok): 06307584880
Fax:
E-mail (elsődleges): iroda@buildmarketing.hu
E-mail (másodlagos):
Weboldal: www.buildrendezvenyek.hu
 

A továbbképzés online követhető 2022. május 24-én.

7 óra

HASZNOSÍTSD!
Zöld és energiatermelő tetők

Jóllehet a lapostető a kortárs építészet eszköze, megfelelően körültekintő kialakítása építészeti és kivitelezési területen sem feltétlenül kap kellő odafigyelést. Mivel nem formaképző eszköz, így nincs az építészek érdeklődésének homlokterében, a kivitelezés során pedig kevesebb figyelmet szentelnek szakszerű kialakítására, mint azt a funkciója indokolja, így a leggyakoribb és legköltségesebb építési hibák forrása. A tavalyi képzés során a lapos és magastetők esetén hívtuk fel a figyelmet a gyakran elkövetett hibákra, valamint ajánlásokat adtunk ezek elkerülésére a tető teljes rétegrendjének kialakítását górcső alá véve (szigetelés, tetőáttörések, tetőburok). Áttekintettük a lapostetőkkel, illetve a jövő tetőivel szembeni elvárásokat is.

Idén pedig ezt a témát folytatva, egész napos képzésen a tetők hasznosítását, a zöld és energiatermelő tetők műszaki megoldásait, elkerülendő hibáit, irányelveit helyezzük a fókuszba, független szakértők és egyetemi oktatók segítségével. A műszaki előadásokon a hasznosított tetők építésének számos részletét áttekintjük – a szigeteléstől, a rögzítésen át a tetőablakok beépítéséig és a koporsófödémek kialakításáig. Ám ezúttal nem állunk meg itt, hanem neves építész előadóink segítségével megismerhetik a résztvevő kollégák három kiemelkedő budapesti beruházás tervezési és megvalósulási folyamatát is, amelyeken hasznosított zöld tetők kerültek kialakításra. „Bejárunk” két budai lakóparkot, a BudaPart épületegyüttesét és az óbudai Waterfront Cityt, illetve áttekintjük, hogyan alakult ki a Hillside Offices mostani arca a Hegyvidéken.

Hajnal Zsolt, Ybl- és Pro Architectura díjas építész és Kendelényi Péter, okleveles építészmérnök (Hajnal Építész Iroda), Oláh Mihály Zoltán, okleveles építészmérnök (Konstruma Mérnöki Iroda) és Reisch Richárd, okleveles építészmérnök, okleveles szigetelő szakmérnök (FRT-Raszter) hazai, kiemelkedő, követendő példákat mutatnak be. Haraszti László, okleveles építészmérnök, okleveles igazságügyi szakértő, Horváth Sándor, Széchenyi–díjas okleveles építészmérnök, a BME Épületszerkezettani Tanszék címzetes egyetemi docense, Kóbor Csaba, alkalmazástechnikai tanácsadó és Rácz István, okleveles építészmérnök pedig műszaki megoldásokkal segítik az eligazodást a témában.

PROGRAM

9:00 – 9:15 Köszöntő, technikai információk

9:15 – 10:00 Mibe kerül és mit hoz egy zöldtető? - Horváth Sándor, Széchenyi–díjas okleveles építészmérnök, a BME Épületszerkezettani Tanszék címzetes egyetemi docense
10:00 – 10:30 „Zöld szivacs” - Rácz István, okleveles építész
10:30 – 11:15 A Waterfront City Óbuda szívében – Hajnal Zsolt, Ybl- és Pro Architectura díjas építész és Kendelényi Péter, okleveles építészmérnök (Hajnal Építész Iroda)

11:15 – 11:35 Szünet

11:35 – 11:55 Modern formavilágú tetők részletképzése – Forró Sándor, építészlátogató, projektfelelős
11:55 – 12:40 Tévedések és hibák a hasznosított tetők kivitelezésén I. - Haraszti László, okleveles építészmérnök, okleveles igazságügyi szakértő
12:40 – 13:10 Hogyan takarítsunk meg energiát a kivitelezés során? Fókuszban a koporsófödém - Kóbor Csaba, alkalmazástechnikai tanácsadó
13:10 – 13:30 Tetőablakok energiatermelő tetőkön - Hargitai Zsolt, építészmérnök

13:30 – 14:15 Szünet

14:15 – 15:00 Hasznosított zöld tetők a BudaParton - Reisch Richárd, okleveles építészmérnök, okleveles szigetelő szakmérnök (FRT-Raszter)
15:00 – 15:20 Ejot… De hát valaminek tartania kell!!! Tetőszigetelések mechanikai rögzítése és a leesés elleni védelem megoldása – Hovanecz Gergely, szaktanácsadó és termékreferens
15:20 - 16:05 A Hillside Offices - A város szívében, a zöldövezet határán – Oláh Mihály Zoltán, okleveles építészmérnök (Konstruma Mérnöki Iroda)

16:05 – 16:15 Zárszó

A továbbképzés online közvetítéssel követhető egyénileg 2022. május 24-én.

Az előadásokból készült webinárium 2023. június 30-ig online elvégezhető. A kreditpont feltétele mindkét esetben az online teszt helyes kitöltése.

3

Hajnal Zsolt, Ybl- és Pro Architectura díjas építész
Kendelényi Péter, okleveles építészmérnök
Oláh Mihály Zoltán, okleveles építészmérnök, várostervező
Reisch Richárd, okleveles építészmérnök, okleveles szigetelő szakmérnök

Haraszti László, okleveles építészmérnök, okleveles igazságügyi szakértő
Horváth Sándor, Széchenyi–díjas okleveles építészmérnök, a BME Épületszerkezettani Tanszék címzetes egyetemi docense
Kóbor Csaba, alkalmazástcehnikai tanácsadó
Hargitai Zsolt, építészmérnök
Hovanecz Gergely, szaktanácsadó és termékreferens
Forró Sándor, építészlátogató
Rácz István, okleveles építész

Dátum Leírás Hely
2022-04-26 2040 Budaörs,
2022-05-24 2040 Budaörs,

 Időszak kezdő dátuma: 2022-01-01

 Időszak záró dátuma: 2022-12-31
300-400

Szelei Annamária
e-mail: szelei.annamaria@buildmarketing.hu
Mobil: 30/6882074
Jelentkezés módja: online regisztrációs felületen

szelei.annamaria@buildmarketing.hu
https://buildrendezvenyek.hu/104-hasznositsd-zold-es-energiatermelo-tetok

Célcsoport: építészek, felelős műszaki vezetők, műszaki ellenőrök, a kivitelezés területén dolgozó szakemberek.
A továbbképzés online követhető egyénileg 2022. május 24-én. A kreditpont feltétele az online teszt helyes kitöltése és a 2500 Ft részvételi díj megfizetése. Kreditpontot nem igénylő kollégáknak a részvétel ingyenes.

Az előadáokból készült webinárium 2023. június 30-ig online elvégezhető. A kreditpont feltétele az online teszt helyes kitöltése és a 2500 Ft részvételi díj megfizetése. Kreditpontot nem igénylő kollégáknak a részvétel ingyenes.

Önköltséges

Egyénileg bárhonnan elérhető díjmentesen a webes közvetítés (átlagos sávszélességű) interneten keresztül. MÉK továbbképzési pontot igénylők számára a képzést követően e-mail-ben elküldött teszt helyes kitöltése és a 2500 Ft-os részvételi díj megfizetése a kamarai pont megszerzésének feltétele. A regisztráció mindkét esetben kötelező. Kreditpontot nem igénylő kollégáknak a részvétel ingyenes.

Online továbbképzés

  Jóváhagyott továbbképzés.

© 2009 - 2023 Online Továbbképzési Információs Rendszer | OTIR 4.94 | Készítette : Simon Nándor Simonszoft