OTIR

    Exportálás      Nyomtatás  |  Utolsó módosítás: 2012-03-14 16:08:00  
MAPEI KFT.
- főtémakör: 7. Műszaki ismeretek, szabályozás, társszakmák témaköre
- altémakör: 7.4 Új építőanyagok, korszerű épületszerkezetek
Postai címe: 2040 Budaörs, Sport u 2.
Telefonszám(ok): 06-23/449-601
Fax: 06-23/501-666
E-mail (elsődleges): posch.gabriella@mapei.hu
E-mail (másodlagos): mapei@mapei.hu
Weboldal: www.mapei.hu
 

szakmai előadás és bemutató: Új TERMÉKEK, TECHNOLÓGIÁK

6 óra

TETŐ ÉS ALAPÉPÍTMÉNYI SZIGETELÉSEK, BITUMENES ÉS SZINTETIKUS

A csapadék- és talajvíz elleni szigetelések alapvető fontosságúak az épületek és a bennük lévő berendezési tárgyak állagának, valamint az épületek funkciójának hosszú távú megóvása érdekében. Ennek megfelelő biztosítására ismernünk kell a tetőket és alaptesteket érő igénybevételi hatásokat, valamint a szigetelő lemezekkel szemben támasztott követelményeket.

Elengedhetetlen, hogy az érintettek (tervezők, kivitelezők, műszaki ellenőrök, megrendelők, felelős műszaki vezetők, stb.) a megfelelő szaktudás birtokában alkalmazzák, és építsék be az anyagokat.
A tervezők felelőssége a megfelelő műszaki tartalommal rendelkező szigetelési megoldások előírása, tehát nekik is tisztában kell lenniük a lehetőségekkel.

Az előadás első részében a bitumenes lemezek alkotóelemeiről, vagyis magáról a bitumenről, a lemezek ellenálló képességét, bedolgozhatóságát és élettartamát meghatározó, kulcsfontosságú polimerekről, az új generációs hordozórétegekről, a töltőanyag szerepéről lesz szó, és hogy azok minősége milyen módon befolyásolja a lemez végső tulajdonságait.

Bemutatásra kerülnek a MAPEI bitumenes lemezei és az alkalmazásukkal elérhető előnyök.
A hagyományosnak mondható típusok mellett ismertetésre kerülnek a forradalmian új, és egyedülálló Reoxthene technológiával előállított lemezek, melyek egyedülálló összetétele felülmúlja a technológia jelenlegi korlátait, a négyzetméterenkénti súly/vastagság arány tekintetében.
A Reoxthene technológiának köszönhetően olyan speciális, könnyűsúlyú keverékek előállítása vált lehetségessé, mely előállítása a hagyományos fázis inverziós módszerrel lehetetlen.

Bemutatásra kerül az új generációs Adeso öntapadó lemezek rendszere, melyek ma a bitumenes lemezek piacán a legmagasabb műszaki színvonalat képviselik, és teljes körű alternatívát jelentenek a lángolvasztásos technológiával történő fektetéssel szemben, de a biztonságos kivitelezést, a környezet védelmét, gyorsaságot, egyszerűséget és sokoldalú felhasználhatóságot tekintve lényegesen korszerűbb megoldást jelent. Sok esetben ennek a rendszernek új lehetőségeket biztosít. (pl.: tűz- és robbanásveszélyes környezetben, szűk helyeken, stb.)

Az előadás második részében a műanyag alapú szigetelőlemezek alkalmazásáról, azok felhasználási előnyeiről és hátrányairól lesz szó, összehasonlítva a bitumenes lemezekkel. Részletese, és objektíven ismertetjük az egyes rendszerek előnyeit, illetve a hátrányos tulajdonságait is.

Bemutatásra kerül a Mapeplan PVC és TPO alapú szigetelőlemezek rendszere, azok felhasználási területe. Röviden ismertetésre kerül a gyártástechnológia és az alapanyag összetétele, mely meghatározó a felhasználás és élettartam szempontjából. Összehasonlításra kerülnek a PVC és TPO lemezek tulajdonságai.

Áttekintjük a szigetelések kényes csomópontjait, példákat adunk ezek megfelelő kialakításaira.
Ismertetjük a lemezes szigetelésekhez kapcsolódó rendszer-kiegészítő elemeket és anyagokat, valamint ezek alkalmazási lehetőségeit.

Az előadás harmadik részében az Adeso és Mapeplan műanyag lemezek gyakorlati bemutatójára kerül sor, bemutatva az alkalmazásuk előnyeit a rétegrendek és csomópontok kialakításánál.

2. sz. melléklet: Órabeosztás az előadások címével és az előadók nevének feltüntetésével:

Az előadás címe:
TETŐ ÉS ALAPÉPÍTMÉNYI SZIGETELÉSEK, BITUMENES ÉS SZINTETIKUS – TERMÉKEK, TECHNOLÓGIÁK

Időtartam: 6 óra
• Elméleti előadás 4 – 4,5 óra
• Gyakorlati rész (konzultáció, esettanulmányok, gyakorlati bemutató) 1,5 – 2 óra

Előadók:
• Hebling László
• Ipacs András
• Juhász-Nagy János
• Sztancsik Imre
A képzést alkalmanként egy előadó fogja megtartani!

1 pont

Előadók:
• Hebling László
• Ipacs András
• Juhász-Nagy János
• Sztancsik Imre
A képzést alkalmanként egy előadó fogja megtartani!

Dátum Leírás Hely
2012-05-31 Tető és alapépítményi szigetelések 8226 Alsóörs, Laroba Hotel, Füredi út 42.

 Időszak kezdő dátuma: 2012-03-02

 Időszak záró dátuma: 2012-12-31
5-200 fő

Posch Gabriella
Tel.: 23/449-601, Fax: 23/501-666
e-mail: posch.gabriella@mapei.hu
oktatas@mapei.hu

oktatas@mapei.hu
www.mapei.hu

Nyilvános, csak meghívottaknak.

Díjmentes

Elbírálás alatt van.

nincs adat

  Jóváhagyott továbbképzés.

© 2009 - 2022 Online Továbbképzési Információs Rendszer | OTIR 4.93 | Készítette : Simon Nándor Simonszoft