XXIX. ORSZÁGOS URBANISZTIKAI KONFERENCIA

Pályázat rövid címe: XXIX. ORSZÁGOS URBANISZTIKAI KONFERENCIA
Bírálati sorszám: 2023/328
Pályázat státusza: jóváhagyott
Pontérték: 2
Pályázat témaköre: Terület- és településtervezés
urbanisztika
Pályázat jellege: személyes részvételhez kötött
Időtartam: 1 nap
Létszám: 150 fő a maximum tervezett létszám
Pályázó megnevezése: Zsolt Szendrei
Pályázó címe / elérhetőségei:
Október 6. utca 19.
Telefonszám: +06-20-9559898
E-mail: szendrei.zsolt.hu@gmail.com
Weboldal: https://hetfa.hu/
Kapcsolattartó / Jelentkezés:
Szendrei Zsolt
E-mail: szervezes@urbanisztika2023.hu
Regisztrációs link: https://urbanisztika2023.hu/kapcsolat/
Pályázat részletes tartalma:

A Magyar Urbanisztikai Társaság és a HÉTFA Kutatóintézet és Elemző Központ közösen szervezi a 29. Magyar Urbanisztikai Konferenciát, amely az urbanisztika egyik legjelentősebb, évente megrendezett országos seregszemléje.

A hazai városfejlesztési szakma egyik legjelentősebb multidiszciplináris fórumának fókuszában idén a terület- és városfejlesztésben érintettek, a fejlesztők, a finanszírozók és a szabályozók eltérő érdekei, az ebből adódó konfliktusok és kooperációs lehetőségek állnak a „Ki fejleszti a várost? – Érdekek, konfliktusok és együttműködések a terület- és városfejlesztésben” kérdésköre mentén.

Különös aktualitást ad konferenciának a városfejlesztés terén uralkodó általános bizonytalanság: Az európai uniós városfejlesztési források még nem állnak rendelkezésre, miközben az építőiparban is piaci visszaesés tapasztalható. Feltételezhető ugyanakkor, hogy egy jelentős ingatlan és városfejlesztési ugrás előtt állunk, így kiemelten fontos, hogy közösen megvitathassuk a jövő kilátásait.

A személyes részvételre épülő, egynapos konferenciára a hazai terület- és városfejlesztés azon, más és más érdekek és motivációk által vezérelt kulcsszereplői – polgármesterek, ingatlanfejlesztők, szakpolitikai döntéshozók, a pénzügyi szféra képviselői, civil és tudományos szakemberek – kapnak meghívást, akik korábban nem, vagy csak laza kapcsolatban álltak egymással, így számukra egyedülálló lehetőséget kínál a rendezvény a szakmai párbeszédre, tapasztalatcserére és kapcsolatépítésre.

további részletek: https://urbanisztika2023.hu/


Pályázathoz csatolt dokumentum: programjavaslat_20230825_rszletes_fin_v1_fin_tov_v2_letiszt_kamara_fel.pdf (letöltés / megtekintés)
Előadók:

A konferencia tartalmáról röviden:

● A plenáris szakaszban előad Karácsony Gergely Budapest Főpolgármestere, valamint Mayer Gábor Területfejlesztésért Felelős Államtitkár, valamint Lánszki Regő, Építészeti Államtitkár.

● Meghallgathatjuk emellett Lamos Péter plenáris előadását a veszprémi Európa Kulturális Főváros aktuális fejlesztése kapcsán, Balás Gábor, a HÉTFA Elemző Központ ügyvezetőjének előadását a városfejlesztések hatásvizsgálatáról, valamint Szöllősi Gábor előadását a szivacsváros koncepcióról.

● Kerekasztal beszélgetések keretében terítékre kerülnek a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program eredményei, a hazai piaci bérlakásépítés hazai lehetőségei, valamint a barnamezős fejlesztések lehetőségei és kihívásai.

● A Magyar Regionális Tudományi Társaság Régióközpontok fejlesztése kutatói-szakértői szemmel címmel szervez kerekasztal beszélgetést, valamint szekcióelőadásokat.

Részletesen lásd a csatolt programban.Részvétel feltétele / célcsoport: Részvétel jelentkezéssel történik, a részvétel jegyvásárláshoz kötött. A hazai terület- és városfejlesztés kulcsszereplői: polgármesterek, ingatlanfejlesztők, szakpolitikai döntéshozók, a pénzügyi szféra képviselői, civil és tudományos szakemberek.
Díjmentes / Kedvezményes: nincs adat

A továbbképzés ára alkalmanként a résztvevőknek: Belépőjegy 36.000 Ft Kedvezményes belépőjegy 29.000 Ft (Igénybe vehetik a Magyar Urbanisztikai Társaság tagjai, a Magyar Regionális Tudományi Társaság tagjai és a diákigazolvánnyal rendelkező nappali tagozatos diákok)
Időpontok (dátumok) és helyszínek:
  • 2023-10-19, Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME), Budapest, Zugligeti út 9, 1121