Műhelylátogatás a Rábaablak ’93 Kft.-nél

Pályázat rövid címe: Műhelylátogatás a Rábaablak ’93 Kft.-nél
Bírálati sorszám: 2023/260
Pályázat státusza: jóváhagyott
Pontérték: 0,5
Pályázat témaköre: Műszaki ismeretek
Nyílászáró-gyártó üzem bemutatása
Pályázat jellege: személyes részvételhez kötött
Időtartam: 3 óra
Létszám: 15 fő
Pályázó megnevezése: VAS VÁRMEGYEI ÉPÍTÉSZ KAMARA
Pályázó címe / elérhetőségei:
THÖKÖLY U. 14.
Telefonszám: +36-30-3014149
E-mail: info@vmek.hu
Weboldal: https://vmek.hu
Kapcsolattartó / Jelentkezés:
Pintér Rudolf titkár
E-mail: info@vmek.hu
Pályázat részletes tartalma:

A Vas Vármegyei Építész Kamara új kezdeményezése, hogy a megyei kivitelező és gyártó cégekkel együttműködve bemutatja azok tevékenységeit. Első alkalommal a Rábaablak ’93 Kft. (rabaablak.hu) nyílászáró-gyártó üzemébe látogatunk. A folyamatosan fejlődő, bővülő vállalkozás fa és alu-fa nyílászárók gyártásával és árnyékolástechnikával foglalkozik. A szakmai látogatás során megismerhetjük a gyártási folyamat minden részét, bepillantást nyerhetünk a legújabb fejlesztésekbe. A több ezer négyzetméternyi gyártócsarnokokat végigjárva láthatjuk a nyílászárók készítésének minden fázisát a faanyag leszabásától egészen a vasalat beépítéséig és a felületkezelésig, fóliázásig. Bemutatják nekünk a legújabb fejlesztésű alu-fa nyílászárók gyártását is. A gyártási bemutató mellett elméleti tudást és tanácsokat is kapunk a nyílászárók tervezéséről és beépítéséről a cég oktatótermében.
Kamaránk ezzel a kezdeményezésével közelebb szeretné hozni a megyében tevékenykedő gyártó és kivitelező cégeket tervező kamarai tagjainkkal. Ne csak akkor találkozzunk egymással, ha egy költségvetésben látjuk a nevüket, vagy egy kérdésre kell a kivitelezőnek válaszolnunk.
Másik jelentősége ennek a kapcsolati módnak, hogy a fiatal tervező generáció találkozhat „egy az egyes” makettekkel, eredeti építőanyagokkal, ami a jelenlegi képzésből és gyakorlati időből nagyon hiányzik.
Az első ilyen jellegű látogatásra 2023. október 19-én, csütörtökön kerül sor. A szakmai látogatás várhatóan 9-12 óráig tart.
A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A cég a biztonsági szabályok betartása érdekében egyszerre csak 15 főt tud fogadni, amennyiben az érdeklődés nagyobb, akkor újabb időpontot is meghirdetünk.
Jelentkezni a Kamara szokásos elérhetőségein lehetséges.


Előadók:

Rábaablak ’93 Kft. szakmai vezetői


Részvétel feltétele / célcsoport: Kamarai tagok és nyilvántartottak
Díjmentes / Kedvezményes: Díjmentes a regisztrációt követően

A továbbképzés ára alkalmanként a résztvevőknek: Díjmentes
Időpontok (dátumok) és helyszínek:
  • 2023-10-19, Rábaablak ’93 Kft. Rábapaty

Kiegészítés az időpontokhoz: 2023.10.19. 9-12 óráig