Pollack EXPO 3 - Homlokzattervezés

Pályázat rövid címe: Pollack EXPO 3 - Homlokzattervezés
Bírálati sorszám: 2023/90
Pályázat státusza: jóváhagyott
Pontérték: 1
Pályázat témaköre: Műszaki ismeretek
Pályázat jellege: személyes részvételhez kötött
Időtartam: 2023.04.14
Létszám: Korlátlan
Pályázó megnevezése: Dél Dunántúli Építész Kamara
Pályázó címe / elérhetőségei:
7624 Pécs, Boszorkány u. 2. C023
Telefonszám: +36-72-520505
E-mail: ugyfelszolgalat@ddek.hu
Weboldal: http://www.ddek.hu
Kapcsolattartó / Jelentkezés:
Pályázat részletes tartalma:

Homlokzattervezés

08:30-09:00 Dr. Füredi Balázs, Patyi Szabolcs 

A homlokzattervező szakmérnök képzés bemutatása és értékelése

2 tanársegéd, homlokzattervező szakmérnök op. szakfelelős"

 Absztrakt: A előadás felvezetést nyújt a szekció számára bemutatásra kerülő témákról, mellyel összhangban elemzi és feltárja a homlokzattervezés hazai és nemzetközi oktatásának fontosságát, kiemelkedő szerepét az építőiparban. Bemutatásra kerül a pécsi homlokzattervező képzés metodikája és annak főbb információi, kapcsolódó szakmai partnerei. A képzés kiemelt célja, hogy "up to date" jelleggel, a piac aktuális és jövőbeli igényeire reagálva adjon továbbfejlesztési lehetőséget a már szakmában tevékenykedő mérnökök és cégek számára.

09:05-09:45 Patyi Szabolcs - TE MIK Mérnöki Ismeretek Tanszék tanársegéd, homlokzattervező szakmérnök op. szakfelelős

A homlokzattervezés magyarországi múltja 1955-1990 P

 Absztrakt: Az épületszerkezetei fejlődéstörténeti kutatás fontosságának napjaink folyamatosan megújuló világában is jelentős szerepe van. A magyar fémhomlokzat tervezés és gyártás múltjának feltárása, a magyarországi mérnökök ill. ágazati szereplők tevékenységének kiemelése, példamutató munkásságuk elemzése és azok megismerése hozzájárul ahhoz, hogy kontextusba helyezzük a múlt-jelen- és jövőre vonatkoztatott megoldásokat irányelveket az épített környezetünk épületburok rendszereinek korszerűsítésére és fejlesztésére vonatkozóan.

10:00-10:40 Dömötör Álmos - tervezési tanácsadó, homlokzattervező szakmérnök

Korszerű WICONA transzparens homlokzatok WICONA (Hydro) 

 Absztrakt: A Hydro cégcsoport szerepvállalása a transzparens épülethomlokzati felületekhez kapcsolódó termékfejlesztésekben kiemelt jelentőséggel bír. Az előadás napjainkban megvalósításra került hazai épületeken keresztül (pl. Budapest One) mutatja be ezen témakörre vonatkoztatott legújabb trendeket, kiemelve az adott építmények homlokzattechnikai műszaki megoldásait, az alkalmazott szerkezeti rendszerek specifikációit és előnyeit.

10:45-11:25 Grónás Attila - Market Építő Zrt. homlokzattervező tanácsadó

MOL CAMPUS: kérdések és válaszok a homlokzatépítésben 

 Absztrakt: Magyarország jelenleg legmagasabb épülete az egyik leginnovatívabb irodaépület jelenleg hazánkban. A Foster+Partners és a FintaStudio tervei alapján megvalósított épület esetében számos területen alkalmaztunk kiemelkedő műszaki megoldásokat. Az épülethomlokzat tervezési kérdései, szerkezet szerelésének megvalósítása, a tervezők, mérnökök és szakkivitelezők közös munkájának tapasztalatai hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a jövőben további jelentős épületburok megoldások születhessenek hazánkban.

11:30-12:10 Figeczki Péter - KÉSZ Metaltech Kft. vállalkozási igazgató

Fémlemez homlokzatburkolati megoldások bemutatása 

 Absztrakt: Napjaink közkedvelt homlokzatburkolat megoldásainak egyik legfőbb szerkezete a szerelt fémlemez burkolatok. Az előadás szakmagyakorló szemmel mutatja be az alkalmazható megoldások széles palettáját. Foglalkozik a különböző épület-elhelyezkedési, kialakításbeli és építési körülményekhez kapcsolódó szerkezet kiválasztási kérdésekkel, a főbb anyagismerettel, kiemelve a fémlemez homlokzatburkolatok tervezésére vonatkozó paramétereket.

12:15-12:55 Figeczki Péter - KÉSZ Metaltech Kft. vállalkozási igazgató

5 év referenciái a homlokzatépítésben 

 Absztrakt: Az előadás keretén belül bemutatásra kerülnek napjaink legkiemelkedőbb épületein alkalmazott épületburok rendszerek tervezési és megvalósítási kérdései, válaszai. A cég profilját tekintve tervezőként, gyártóként és szakkivitelezőként is hasznos tapasztalat átadást olyan épületeken keresztül mutatjuk be, mint például a Hungexpo főépület, a Pillar és GTC Irodaház vagy az Agora Budapest.


Előadók:

Dr. Füredi Balázs - mb. tanszékvezető, adjunktus, szakfelelős

Patyi Szabolcs - tanársegéd, homlokzattervező szakmérnök op. szakfelelős

Dömötör Álmos - tervezési tanácsadó, homlokzattervező szakmérnök

Grónás Attila - homlokzattervező tanácsadó

Figeczki Péter - vállalkozási igazgatóDíjmentes / Kedvezményes: Díjmentes
Időpontok (dátumok) és helyszínek:
  • 2023-04-14, Pécs, EXPO Center