Szakmai program a tatabányai Tulipános Házban

Pályázat rövid címe: Szakmai program a tatabányai Tulipános Házban
Bírálati sorszám: 2023/61
Pályázat státusza: jóváhagyott
Pontérték: 1
Pályázat témaköre: Építészeti tervezési ismeretek
Kiállítás, tervbemutató, kiadvány ismertetése, szakmai beszélgetés
Pályázat jellege: személyes részvételhez kötött
Időtartam: 4 óra
Létszám: 20-40 fő
Pályázó megnevezése: Komárom-Esztergom Megyei Építész Kamara
Pályázó címe / elérhetőségei:
2802 Tatabánya, Pf. 351
Telefonszám: +36-34-311950
E-mail: kemepitesz@gmail.com
Weboldal: http://www.kemek.hu
Pályázat részletes tartalma:

Szakmai program Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata, BME Lakóépülettervezés Tanszék és Komárom-Esztergom Megyei Építész Kamara együttműködésében:

Kiállítás, tervbemutató, kiadvány ismertetése, szakmai beszélgetés Tatabánya Tulipános Ház 2023. március 3. 16 óra

 

Tatabánya Önkormányzatának és a BME Lakóépülettervezés Tanszékének együttműködésében, a KEM Építész Kamara partnerségével 2 helyi téma-helyszín fejlesztési koncepciója került kidolgozásra az elmúlt évben. E tervek, tanulmányok, fejlesztési koncepciók bemutatójára kerül sor a Tulipános Házban, majd kötetlen beszélgetésen cserélik ki gondolataikat a két -a Tatabányán tervező építészek számára is aktuális- témáról:

1. Felsőgalla városrészen a lakókörnyezet tanulmányozásával kialakított lakóház tervek, fenntartható, megfizethető, kedvező üzemeltetésű átalakítások „új-friss megközelítésű” fejlesztési koncepciók.
2. A Bánhidai Erőmű hűtőtó területén, környezetében szabadidős, rekreációs, sport funkciójú fejlesztési tervek, tanulmányok.
 

Mindkét téma Tatabánya városfejlesztési stratégiájához illeszkedő, a város fejlődését elősegítő, a meglévő elhanyagolt, alulhasznosított területek megújítását, újraélesztését szolgáló fejlesztési feladat. A tervezési helyszínek -mind a felsőgallai lakókörnyezet, mind a felhagyott Erőmű hűtő tavának területe- aktuális fejlesztési feladatok mind az önkormányzat, mind a településen élők, mind a tervezők számára.

 

Az együttműködés és a rendezvény hiánypótló és előremutató kezdeményezés, amely során a város, az egyetem és a szakma együtt gondolkodása megvalósul, annak céljából, hogy a város fejlődése, az alulhasznosított területek fejlesztése az építész szakma bevonásával történjen.

 

Kamaránk a program indulásában is részt vett, szakmai partnerként támogatjuk a kezdeményezést, a programot ismertető kiadvány támogatásában is részt veszünk. A március 3-i rendezvény a program összefoglaló bemutatása, ám az nem zárul le, a továbbiakban széles körben mind az önkormányzat, döntéshozók (képviselők, bizottságok, testület) mind a település lakói, intézményei, cégei, beruházói, mind pedig a szakma számára további fórumokon publikálásra, ismertetésre kerül. Az együttműködés nagy sikere, hogy a program lebonyolításának és eredményének minden oldalról olyan pozitív a fogadtatása, hogy az együttműködés egy új témakörrel folytatódik a jövőben.

Előadók:

Földi Zoltán Attila, Tatabánya MJV Város főépítésze

Varga Tamás DLA egyetemi docens, BME

Markos Anikó, KEM ÉK Elnöke


Részvétel feltétele / célcsoport: Az Építész Kamara tagjai, szakmagyakorlói, az építészet iránt érdeklődők
Díjmentes / Kedvezményes: Díjmentes
Időpontok (dátumok) és helyszínek:
  • 2023-03-03, Tulipános Ház, 2800 Tatabánya, Népház u. 7.

Kiegészítés az időpontokhoz: Kezdési időpont: 16:00 óra