SMÉK - BIM BEVEZETŐ ELŐADÁS

Pályázat rövid címe: SMÉK - BIM BEVEZETŐ ELŐADÁS
Bírálati sorszám: 2022/292
Pályázat státusza: jóváhagyott
Pontérték: 2
Pályázat témaköre: 1. Építészeti tervezés, építészet-elmélet
1.1 A tervezési program szerepe, előkészítése
Pályázat jellege: Szakmai nap
Időtartam: 8x45perc
Létszám: Kb. 50-60 fő
Pályázó megnevezése: Somogy Megyei Építész Kamara
Pályázó címe / elérhetőségei:
7400 Kaposvár Teleki u. 22.
Telefonszám: 0682/414-419
E-mail: titkarsag@smek.hu
Weboldal: www.smek.hu
Kapcsolattartó / Jelentkezés:
Hideg Gyöngyi
E-mail: titkarsag@smek.hu
Regisztrációs link: www.smek.hu
Pályázat részletes tartalma:
SMÉK - BIM BEVEZETŐ ELŐADÁS A Building Information Modeling (BIM) – számítógépes építészeti modellek – az építészeti szakma jövője, hatékonyabb tervezést, építést és karbantartást tesz lehetővé. Egy intelligens 3D modell létrehozásával kezdődik, amely platformként szolgál az építkezésben részt vevő összes partner számára, hogy megosszák a dokumentumokat és összehangolják a munkálatokat a projekt teljes életciklusa alatt. A jövő azonban hamarosan eljön, hiszen előkészítés alatt van az új Beruházási törvény, amely már előírja a BIM alkalmazását az állami beruházások és egyes magánberuházások esetében is. A Somogy Megyei Építész Kamara egy napos képzést szervez a BIM (Building Information Modeling) rendszer megismeréséhez 8x45 perces előadásokkal az alábbi tartalommal: BIM alapismeretek modul - 5•45 perc BIM általános ismertetése BIM alkalmazási lehetőségei BIM módszertanok, alapfogalmak Vegyes tervezési folyamatok BIM szabványok és kézikönyvek BIM modell részletesség Modelltípusok és kapcsolódó fogalmak Releváns szoftverek alkalmazások Kapcsolódó esettanulmányok BIM alkalmazások modul - 2•45 perc Fájlformátumok, IFC Modellelem azonosítás, klasszifikáció BIM Audit Kapcsolódó esettanulmányok BIM menedzsment modul - 1•45 perc BIM szerepkörök, projektrésztvevők BIM szerződéses dokumentumok
Előadók:
Dr. Zagorácz Márk, Dr. Rák Olivér és Bakai Nándor a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kar oktatói, a Lechner Tudásközpont BIM tanácsadói.

Részvétel feltétele / célcsoport: SMÉK és SMMK szakmagyakorlók
Díjmentes / Kedvezményes: Önköltséges

A továbbképzés ára alkalmanként a résztvevőknek: Részvételi díj (ami magában foglalja a képzés dját, valamint a hidegtálas ebéd költségét is) 1. SMÉK tagoknak, kettős kamarai tagoknak 50% kedvezménnyel: 7.500.-Ft, 2. SMÉK Nyilvántartott, vagy jogosultságát szüneteltetők: 10.000.-Ft., 3. Külsős, nem SMÉK tagok, illetve tagságot szüneteltető és tagjelölteknek:15.000.-Ft.
További információk (időpontokról, helyszínekről):
  • 2022-12-12, 7400 Kaposvár, Teleki u. 22.
2022-12-12 SMÉK - BIM BEVEZETŐ ELŐADÁS Teleki u. 22. (7400 Kaposvár)