Felületképzés korszerű anyagokkal bel- és kültérben, homlokzat felújítások, műemléki felújítások, aljzatképzés

Pályázat rövid címe: Felületképzés korszerű anyagokkal bel- és kültérben, homlokzat felújítások, műemléki felújítások, aljzatképzés
Bírálati sorszám: 2021/8
Pályázat státusza: jóváhagyott
Pontérték: 1,5 pont
Pályázat témaköre: 8. Az építési folyamat : beruházás lebonyolítás, engedélyezés, kivitelezés, üzemeltetés
8.12 Építéstechnológiai ismeretek
Pályázat jellege: Online elvégezhető 2021. december 31-ig képzés. A kreditpont feltétele az online teszt helyes kitöltése.
Időtartam: 9x45 perc
Létszám: minimum 200 fő online résztvevő
Pályázó megnevezése: Build-Communication Kft.
Pályázó címe / elérhetőségei:
2040 Budaörs, Szabadság út 117.
Telefonszám: 06307584880
E-mail: iroda@buildmarketing.hu
Weboldal: www.buildrendezvenyek.hu
Kapcsolattartó / Jelentkezés:
Szelei Annamária e-mail: szelei.annamaria@buildmarketing.hu Mobil: 30/6882074 Jelentkezés módja: online regisztrációs felületen
E-mail: szelei.annamaria@buildmarketing.hu
Regisztrációs link: https://buildrendezvenyek.hu/webinarium/81-homlokzat-2020-ii-modul
Pályázat részletes tartalma:
Felületképzés korszerű anyagokkal bel- és kültérben, homlokzat felújítások, műemléki felújítások, aljzatképzés Felkészülés a 2021. utáni előírásokra A képzés során áttekintjük azokat a szabályokat, és várható elővárásokat is, amelyek között a szakembereknek – tervezőknek és a kivitelezésben dolgozóknak - a mai jogszabályi környezetben és a 2021. június 30. utáni szigorodó szabályozás szerint a homlokzat- és aljzatképzés esetén dolgozniuk kell. A résztvevők az egyes járatos szerkezetek CPR szerint kialakításához is kellő támponttal távozhatnak. A képzést a kivitelezésben leggyakrabban előforduló hibák és azok elkerülésére, mind a tervezők mind a gyakorlati szakemberek számára kínált lehetőségek teszik teljessé. Érintett témakörök • A homlokzatképzés alapjai: habarcsok, vakolatok új építéshez és felújításhoz, műemléki környezetben. • Habarcsok: típusok, minőségi jellemzők, építéshelyi és előre-gyártott anyagok közötti különbségek, kötőanyagok és adalékok, vízfelvétel, páraáteresztésben játszott szerep, hővezetés, hőmozgás • Vakolatrendszerek. Falfűtés- és hűtés a vakolatban: lehetőségek, korlátok, megoldási lehetőségek, javítási módok • Belső falak és homlokzatok felújítása (anyagok, rétegrendek, járatos rendszerek és javítási technikák) • Hidegburkolatok felújítása (anyagok, rétegrendek, járatos rendszerek és javítási technikák) Vízszigetelés, vízelvezetés, különleges igénybevételeknek megfelelő műszaki megoldások • Nedves és sóval terhelt falak felújítása, műemléki felújítások: a felújítás előtti és utáni feladatok, felújító vakolatok és alkalmazásuk határai, mindez megvalósult példákon bemutatva • Aljzatképzés (esztrich, aljzatbeton, aljzatkiegyenlítők) • Műszaki megoldások és kiegészítő anyagok. Az anyagválasztás szempontjai. A kivitelezés kulcskérdései és kivitelezési hibák A 2020. szeptember 29-én rögzített és élőben közvetített továbbképzés elektronikus tananyaga 2021. december 31-ig webináriumként online elvégezhető. A képzés online elvégzésének feltétele a teszt helyes kitöltése. Kékesy Péter, okl. építészmérnök, alkalmazástechnikai vezető, Baumit Kft.
Előadók:
Kékesy Péter, okl. építészmérnök, alkalmazástechnikai vezető, Baumit Kft.

Részvétel feltétele / célcsoport: A képzés díjmentes, online elvégezhető az év végéig. A kreditpont megszerzésének feltétele az online teszt helyes kitöltése. Célcsoport: építészek, felelős műszaki vezetők, műszaki ellenőrök, a kivitelezés területén dolgozó szakemberek.
Díjmentes / Kedvezményes: Díjmentes
További információk (időpontokról, helyszínekről):
2021-01-15 A Baumit Kft. előadóterme Baumit út 1. (2510 Dorog)