Alapfokú GDL programozás

Pályázat rövid címe: Alapfokú GDL programozás
Bírálati sorszám: 2018/246
Pályázat státusza: jóváhagyott
Pontérték: 4 pont
Pályázat témaköre: 1. Építészeti tervezés, építészet-elmélet
1.3 Tervezésmódszertan
Pályázat jellege: Tantermi gyakorlati képzés
Időtartam: 14 óra (2 napos)
Létszám: 16 fő
Pályázó megnevezése: GRAPHISOFT SE
Pályázó címe / elérhetőségei:
1031 Budapest, Záhony u. 7.
Telefonszám: +36 70 411 0897, +36704110897
E-mail: bkoenig@graphisoft.com
Weboldal: www.graphisoft.hu
Kapcsolattartó / Jelentkezés:
Koenig Boldizsár +36704110897 bkoenig@graphisoft.com
E-mail: bkoenig@graphisoft.com
Regisztrációs link: https://www.graphisoft.hu/archicad/esemeny/alapfoku-gdl-kepzes/index.html
Pályázat részletes tartalma:
Alapfokú GDL programozás A GDL a ’Geometric Description Language’ rövidítése, amely egy BASIC-hez hasonló programozási nyelv neve. A GDL az az eszköz, amely lehetővé teszi az ARCHICAD elemkönyvtárának egyedi parametrikus elemekkel történő kiegészítését. A tréning célja a GDL utasításkészletének, illetve az ARCHICAD elemkönyvtár működésének megismertetése, egyszerű parametrikus könyvtári elemek készítésének elsajátítása. Tematika: • GDL programozási nyelv és elemkönyvtárak (Elemkönyvtár-kezelés, Könyvtári elemek felépítése, GDL programozási elvek, Kódolási szabványok és hibakezelés) • Modellezés (Geometriai transzformációk, Alaprajzi szimbólumok, Háromdimenziós formák, Attribútumok, Státusz kódok, komplex formák megjelenítése) • Paraméterek és felhasználói felület (Paraméterlista, Grafikus felhasználói felület) • Hatékony szkriptelés (Környezetfüggő elemek készítése, Könyvtári elemek grafikus szerkesztése, Szubrutinok és makrók használata) A tréning nem tartalmaz általános ARCHICAD oktatást, a program haladó szintű ismerete előfeltétele a részvételnek.
Előadók:
Kovács Gábor senior BIM tanácsadó (GRAPHISOFT)

Részvétel feltétele / célcsoport: A tréning elvégzését olyan haladó szintű felhasználóknak ajánljuk, akik egyedi, parametrikus könyvtári elemekkel szeretnék kiegészíteni ARCHICAD elemkönyvtárukat. A tréning sikeres elvégzéséhez az ARCHICAD haladó szintű ismerete szükséges. A tréningen résztvevők feladata gondoskodni saját számítógépről illetve az ARCHICAD megfelelő verziójának telepítéséről. A jelentkezőnek vagy az őt alkalmazó cégnek rendelkeznie kell legalább egy érvényes kereskedelmi-, próba- vagy oktatási verziójú, magyar nyelvű ARCHICAD 22 szoftverrel.
Díjmentes / Kedvezményes: Önköltséges

A továbbképzés ára alkalmanként a résztvevőknek: 180.000,- +ÁFA Ft/fő, Archicad szoftverkövetéssel rendelkező felhasználóknak 144.000,- +ÁFA Ft/fő
További információk (időpontokról, helyszínekről):
2018-11-12 GRAPHISOFT HQ Záhony u. 7. (Graphisoft Park G. ép.) (1031  ) 2018-11-13 GRAPHISOFT HQ Záhony u. 7. (Graphisoft Park G. ép.) (1031  )