Országos Urbanisztikai Konferencia

Pályázat rövid címe: Országos Urbanisztikai Konferencia
Bírálati sorszám: 2018/211
Pályázat státusza: jóváhagyott
Pontérték: 2 pont
Pályázat témaköre: 5. Területi- és településtervezés
5.1 Területfejlesztés és a területrendezési tervezés
Pályázat jellege: Országos Urbanisztikai Konferencia
Időtartam: 2018.10.16. 9:30-17:30, 8 óra
Létszám: Minimum 50 - Maximum 150
Pályázó megnevezése: Magyar Urbanisztikai Társaság / Magyar Urbanisztikai Tudásközpont
Pályázó címe / elérhetőségei:
1094 Budapest, Liliom u. 48.
Telefonszám: 06-1-215-5794
E-mail: mut@mut.hu
Weboldal: www.mut.hu
Pályázat részletes tartalma:
Országos Urbanisztikai Konferencia Urbanisztika és digitalizáció: Okos szakember az okosvilágban Témakör: Mára már nem vitatható, hogy a Digitális Korszakban élünk. A digitális termékek és szolgáltatások lassan megváltoztatják munkafolyamatainkat, kommunikációnkat, döntési mechanizmusainkat. Ez a digitális transzformáció az urbanisztikát is számos kihívás elé állítja. Ezért az idei Országos Urbanisztikai Konferencia azt a kérdést helyezi a középpontba, hogy az ICT szektor robbanásszerű fejlődése, a rendelkezésre álló adatok egyre szélesebb köre, a tervezést támogató technológiai lehetőségek milyen hatással vannak a szakmagyakorlókra, a tervezési módszerekre, a jogszabályi környezetre és nem utolsó sorban a településekre és az ott élőkre. Programtervezet: Köszöntő (Körmendy Imre, MUT elnök) Plenáris előadások: o Megújuló településügy – meghívott előadó: Füleky Zsolt, helyettes államtitkár úr o Településfejlesztési irányok és források – meghívott előadó: Fürjes Balázs, államtitkár úr o Hogyan változtatja meg a digitalizáció a településeket – meghívott előadó: dr. Gál András Levente Szekcióülések témái: 1. szekció: Településtervezés új irányai – moderátor: Csaba Ders o Adatok szerepe a tervezésben o „Okos település” vs. „Élhető település” 2. szekció: Mobilitás – moderátor: Babós Gyula o Korszerű mobilitási trendek és ezek hatása a várostervezésre o Adathozzáférés a mobilitásban 3. szekció: Budapest és az agglomeráció fejlesztési kérdései - moderátor: Kocsis János Balázs o Digitalizáció és életmód o Életmód és agglomeráció o Ingázás és életmód o Városi zöld övezet és agglomeráció A szekcióelőadások után a moderátorok röviden összefoglalják a szekcióülések eredményeit a záró plenáris ülésen. Zárszó (Szkordilisz Flóra, MUTK ügyvezető igazgató)
Előadók:
Plenáris előadások: o Megújuló településügy – meghívott előadó: Füleky Zsolt, helyettes államtitkár úr o Településfejlesztési irányok és források – meghívott előadó: Fürjes Balázs, államtitkár úr o Hogyan változtatja meg a digitalizáció a településeket – meghívott előadó: dr. Gál András Levente Szekcióülések: 1. szekció: Településtervezés új irányai – moderátor: Csaba Ders 2. szekció: Mobilitás – moderátor: Babós Gyula 3. szekció: Budapest és az agglomeráció fejlesztési kérdései - moderátor: Kocsis János Balázs A szekciók egyes előadóinak véglegesítése folyamatban van.

Részvétel feltétele / célcsoport: Regisztráció feltétele: Regisztrációs űrlap kitöltése és regisztrációs díj befizetése.
Díjmentes / Kedvezményes: Önköltséges

A továbbképzés ára alkalmanként a résztvevőknek: Konferencia jegyárak: Október 11-ig: MUT tag - 12.000 Ft , Teljes ár - 15.000 Ft Október 11. után és a helyszínen: MUT tag - 15.000 Ft, Teljes ár - 18.000 Ft
További információk (időpontokról, helyszínekről):
2018-10-16 helyszín: Benczúr Ház 1068 Budapest, Benczúr u. 27. (BU Budapest) 2 kredit