Reischl Gábor építész emlékkonferencia

Pályázat rövid címe: Reischl Gábor építész emlékkonferencia
Bírálati sorszám: 2018/147
Pályázat státusza: jóváhagyott
Pontérték: 1,5 pont
Pályázat témaköre: 1. Építészeti tervezés, építészet-elmélet
1.6 Építészetelmélet, kortárs építészet elmélete •••
Pályázat jellege: konferencia
Időtartam: 6 óra
Létszám: 70 fő
Pályázó megnevezése: Magyar Építőművészek Szövetsége
Pályázó címe / elérhetőségei:
1088, Budapest, Ötpacsirta utca 2
Telefonszám: 06-1-328-24-44, 06-70-6149485
E-mail: titkar@meszorg.hu
Weboldal: www.meszorg.hu
Kapcsolattartó / Jelentkezés:
Károlyi Judit 06-70-6149485
E-mail: titkar@meszorg.hu
Regisztrációs link: http://rg70.meszorg.hu/
Pályázat részletes tartalma:
Reischl Gábor építész emlékkonferencia A Magyar Építőművészek Szövetsége Reischl Gábor építész, a MÉSZ volt elnökének születése 70. és halálának 10. évfordulója alkalmából emléknapot és kiállítást szervez 2018 június 8-án 11 órától a MÉSZ székház Kós termében, a Szent István Egyetem Építéstudományi Karának támogatásával. Az esemény regisztrációhoz kötött, max. 70 főt tudunk fogadni! Regisztráció: http://rg70.meszorg.hu/ Az emléknap méltó megemlékezés Reischl Gáborra, az építészre – és Reischl Gáborra, a tanár úrra. Mert Reischl Gábor nem csak építész volt, hanem igazi pedagógus, hiteles tanárember is, aki „nem középiskolás fokon” tudta átadni és megadni azt, amit egész életében fontosnak tartott, az „emberek építését”. Befogadva, másokra figyelve, lépésről lépésre, akár régi tanítványai körében a Gödöllői Agrártudományi Egyetemen, akár a Szent István Egyetem Ybl Miklós Építéstudományi Karán, vagy a Magyar Építőművészek Szövetsége élén. Építészeti alkotásaiban nem személytelen, csillogó bankokat, plázákat épített, hanem embereknek és állatoknak szerény, de annál otthonosabb élőhelyeket, tanyákat, ólakat, istállókat. Sokszor a helyben talált dolgokból, földből, deszkákból, bontott cserepekből gazdálkodott – így telt meg élettel egy ökotanya Monoron, és újult meg egy 300 férőhelyes mezőgazdasági főiskola Kambodzsában, vagy épülhetett fel egy magtár a Balatonnál… és számos emberi közösség is a munkája nyomán.
Előadók:
Csontos Györgyi – Csontos János: Tizenkét kőmíves, Reischl Gábor (film) Borbás Péter: Egyenes életút Fonyó Géza: Építkezés Kamodzsában és Nicaraguában Laczó Zoltán: Abora Csontos Györgyi: Udvarvilág Ónodi Gábor: A tanyák értékei Anthony Gall: Taní-tani Fáczányi Zsuzsa – Szabó Gábor: Falutáborok Markó Balázs: Reischl Gábor szellemi öröksége

Részvétel feltétele / célcsoport: Építészek, építész hallgatók, érdeklődők
Díjmentes / Kedvezményes: Díjmentes a regisztrációt követően
További információk (időpontokról, helyszínekről):
2018-06-08 11 órától a MÉSZ Kós termében - előzetes regisztráció szükséges Ötpacsirta utca 2. (1065 Budapest VI. kerület)