Szabad szemmel: VARSÓ

Pályázat rövid címe: Szabad szemmel: VARSÓ
Bírálati sorszám: 2017/142
Pályázat státusza: jóváhagyott
Pontérték: 3 pont
Pályázat témaköre: 1. Építészeti tervezés, építészet-elmélet
1.7 Nemzetközi építészeti kitekintés (trendek, törekvések)
Pályázat jellege: szakmai továbbképzés
Időtartam: 2017.06.14-től 06.18-ig, 4 nap
Létszám: 42 fő
Pályázó megnevezése: Építész Továbbképző Nonprofit Kft.
Pályázó címe / elérhetőségei:
1013 Bp. Attila út 14. (Székhely: 1052 Bp. Városház u. 7.)
Telefonszám: 784-17-91
E-mail: epitesztovabbkepzo@chello.hu
Weboldal: www.epitesztovabbkepzo.hu
Kapcsolattartó / Jelentkezés:
Szendrei Zsolt 1013 Bp. Attila út 14. T: 784-17-91, F: 784-01-07 epitesztovabbkepzo@chello.hu
E-mail: epitesztovabbkepzo@chello.hu
Regisztrációs link: www.epitesztovabbkepzo.hu
Pályázat részletes tartalma:
Szabad szemmel: VARSÓ A program szakmai vezetője: Jerger Krisztina művészettörténész Lengyelország közeli szomszédunk, "jó barátunk", talán sokat azt gondoljuk, hogy ismerjük is kicsit. Legtöbben persze a fővárosban, Varsóban, vagy a turisták fő célpontjául méltán szolgáló Krakkóban jártak. De biztos, hogy ismerjük Lengyelországot igazán, a hagyományos és kiváltképp kortárs lengyel építészetet? Tudjuk, hogy milyen jelentős, újszerű alkotásokkal gazdagították a régiót az elmúlt években a hazai - és néha persze külföldi - építészek? Tisztában vagyunk azzal, hogyan újult meg, alakult át, fejlődött tovább egy a második világháborúban oly sokat megszenvedett város, mint Varsó? Szabad szemmel tanulmányútjaink sorából eddig méltatlanul hiányzott Lengyelország, ezt a hiányt szeretnénk most pótolni. És mivel ez az ország oly sok látnivalót, számos önmagában is érdekes várost, tájegységet rejt, egyből több részre is osztottuk a látnivalókat. Varsóval, a fővárossal kezdjük. "Házigazdánk" Jerger Krisztina művészettörténész, akinek személye, családi és hivatási kötődései, a városban korábban és a közelmúltban eltöltött évei biztosítékul szolgálnak arra, hogy a szakmai szempontokon túl egy kicsit az itt lakók életébe, mindennapjaiba, történelmébe és történeteibe is betekintést nyerjünk. Tartson velünk, hadd mutassuk be Önnek ezt a rendkívül érdekes várost!
Előadók:
Jerger Krisztina művészettörténész

Részvétel feltétele / célcsoport: Előzetes regisztráció, részvételi díj befizetése, részvétel a vezetett séták időtartama alatt. Bármely szakmagyakorló csoport számára.
Díjmentes / Kedvezményes: nincs adat

A továbbképzés ára alkalmanként a résztvevőknek: 117.400.Ft/fő
További információk (időpontokról, helyszínekről):
2017-06-14 külföld, találkozó: Liszt Ferenc Repülőtér Találkozó: Liszt Ferenc Repülőtér 2B csarnok (BU Budapest) a részvételi díj tartalmazza: - repülőjegyet minden adóval és illetékekkel, valamint 1 db ingyenes, max. 56x45x25cm méretű kézipoggyászt - elhelyezést középkategóriás szállodákban, kétszemélyes szobákban, reggelivel - különbuszos utazást a körút során - szakmai idegenvezetés - szakmai segédanyag térképekkel nem tartalmazza: - napközbeni ellátást - esetleges múzeumi és egyéb belépőket, tömegközlekedést - utas- és poggyászbiztosítást, storno biztosítást (ezek irodánkban külön köthetők)