Cim:Stift Altenburg (Alsó-Ausztria) bencés kolostor középkori rész feltárása építészeti bemutatása és a barokk freskók restaurálása-tanulmányút.

Pályázat rövid címe: Cim:Stift Altenburg (Alsó-Ausztria) bencés kolostor középkori rész feltárása építészeti bemutatása és a barokk freskók restaurálása-tanulmányút.
Bírálati sorszám: 2016/217
Pályázat státusza: jóváhagyott
Pontérték: 1,5 pont
Pályázat témaköre: 1. Építészeti tervezés, építészet-elmélet
1.3 Tervezésmódszertan
Pályázat jellege: tanulmányút
Időtartam: 1 nap (7:-21:00 h)
Létszám: 35 fő
Pályázó megnevezése: MÉK Műemlékvédelmi Tagozat
Pályázó címe / elérhetőségei:
1088 Budapest, Ötpacsirte u.2.
Telefonszám: elnök: 0670-3916404
E-mail: vukov.konstantin@chello.hu
Kapcsolattartó / Jelentkezés:
Dr. Vukov Konstantin
E-mail: vukov.konstantin@chello.hu
Regisztrációs link: meghívásos
Pályázat részletes tartalma:
Cim:Stift Altenburg (Alsó-Ausztria) bencés kolostor középkori rész feltárása építészeti bemutatása és a barokk freskók restaurálása-tanulmányút. Tanulmányi tartalom: A kolostor barokk együttesét 1955-ben hagyta el a szovjet megszálló hadsereg. Elsőként a rend visszatérése után a freskók restaurálása történt meg (Paul Troger), 1993-96 közt első ütemben kiásták a barokk részek által elfedett középkori építészeti részeket, 2013-ban a kápolnát, kerengőt, reneszánsz szárny falait. A bemutatást Jabornegg és Pálffy bécsi építészek tervezték, rendkívül szellemes és finom architektúrával, látszóbeton és üvegkorlátok alkalmazásával. A kiváló bemutatás tanulmányozásra érdemes várak, kastélyok és templom tervezést folytató szakkollégák számára. A meghívásos részvétel ezért indokolt: azok, akik ilyen munkákat készítenek.
Előadók:
Káldi Gyula építész, Dr. Vukov Konstantin építész, Jabonegg et Pálffy építészek-Wien

Részvétel feltétele / célcsoport: Műemlékvédelmi tagozat meghívott építészek 80%, Porta Speciosa Egyesület meghívott résztvevők 20%
Díjmentes / Kedvezményes: Díjmentes
További információk (időpontokról, helyszínekről):
2016-11-05 7-21 óra Stift Altenburg bei Horn/Niederösterreich (0001 Külföld)