"Újabb változások előtt” c.

Pályázat rövid címe: "Újabb változások előtt” c.
Bírálati sorszám: 2014/243
Pályázat státusza: jóváhagyott
Pontérték: 1 pont naponta
Pályázat témaköre: 2. Az építészet stratégiájának prioritásai
2.6 Az építész(et) szerepe az építésügyi hatósági folyamatban
Pályázat jellege: konferencia szakmai előadásokkal, konzultációval, gyakorlattal
Időtartam: 2 nap
Létszám: 100-150
Pályázó megnevezése: Építésügyi Igazgatási Szakmai Kollégium
Pályázó címe / elérhetőségei:
5350 Tiszafüred, Fő u. 29.
Telefonszám: 20/221-46-23, 30/299-74-16, 59/898-039
E-mail: eszkollegium@gmail.com
Weboldal: www.eiszk.hu
Kapcsolattartó / Jelentkezés:
Kiss György Csaba főtitkár 20/221-46-23, 30/299-74-16
E-mail: eszkollegium@gmail.com
Regisztrációs link: http://eiszk.hu/blog/2014/11/25/meghivo-vii-orszagos-igazgatasi-szakmai-napok-hajduszoboszlo-hotel-silver-superior/
Pályázat részletes tartalma:
"Újabb változások előtt” c. 9.00 Regisztráció (kávé, ásványvíz, pogácsa) 10.00 Megnyitó. Az ÉISZK Elnökének és Hajdúszoboszló város polgármesterének köszöntője 10.30 Az építészeti-építésügyi stratégiáról. Milyen tervek vannak az építésügy területén? Előadó: Füleky Zsolt - építészetért- és építésügyi helyettes államtitkár (ME) 11.45 Szünet (15 perc) 12.00 Az építésgazdaságot érintő változások, konstruktív együttműködés a kormányzat és a piaci szereplők között. Előadó: Dr. Nagy Ádám - az Ipari és Építésgazdasági Főosztály főosztályvezető-helyettese (NGM) 13.00 Ebéd (svédasztalos, menü a 2. mellékletben található) 14.30 Az ÉTDR jelene és jövője–működési tapasztalatok, várható fejlesztések. Előadó: Rudan Pál - termékigazgató (LLTK) Az ÉTDR a gyakorlatban – kérdések és válaszok. Előadó: Tringer Tamás - ÉTDR szakértő, Szakértői Rendszertámogató Osztály (LLTK-ÉISZK). Kérdések előre beküldhetők! 16.00 Kérdések, konzultáció, szekcióülések, tematikus vita (Kérdések előre beküldhetők!): Az építészeti-építésügyi stratégia megalkotásához az ÉISZK által a Miniszterelnökséghez benyújtandó helyzetfeltárás- és javaslattétel megvitatása (együttgondolkodás) (Munkaanyag letölthető a www.eiszk.hu oldalról /főoldalon felülről a 2. bejegyzés/). Levezetők: az ÉISZK elnökségi tagjai, Kálmánné Buglyó Judit, további felkért szakértők 17.30 Az ÉISZK nyilvános közgyűlése Szabadfoglalkozás, wellness (A wellness részleg 23 óráig vehető igénybe! – 1. melléklet.) 19.00 Vacsora (svédasztalos, élőzene szolgáltatással, menü a 2. mellékletben található), előtte rövid néptánc műsor 20.30 Kötetlen szakmai beszélgetés (pálinkakóstolóval, 3. melléklet szerint) (Kóstolójegy a regisztrációtól kezdve a regisztrációs pultnál vásárolható meg 14 óráig.) December 4. (csütörtök) December 5. (péntek) 8.00 Reggeli 9.00 Az építésügyi hatósági feladatellátás tapasztalatai. Előadó: Kálmánné Buglyó Judit - építésügyi és örökségvédelmi osztályvezető (HBMKH-ÉISZK) 10.00 A Budapesti úszó világbajnokságra a Duna partra tervezett egyik új létesítmény terveinek bemutatása. Előadó: BMSK munkatársa 10.45 Szünet (15 perc) 11.00 Az elektronikus építési naplóról, az építésfelügyelet munkája, hatásköre, kapcsolódása az elsőfokú építésügyi hatósági feladatokhoz. Előadó: Kiss Andor – Szentendrei Járási Hivatal Járási Építésügyi Hivatala - Hivatalvezető 12.00 Adalékok a vidék építészetének vizsgálatához. Előadó: Markó Balázs - Szent István Egyetem Ybl Miklós Építéstudományi Kar dékánja 13.00 Zárszó: Az „együtt töltött idő termése”, sorsolás (lásd alább), kredit igazolások kiosztása 13.30 Ebéd (svédasztalos, aki külön igényelt a regisztráció során, menü a 2. mellékletben található) 14.30 Az együtt töltött idő folytatása, nyilvános szakmai kerekasztal beszélgetés az érintett szakmai szervezetek vezetőivel (MÉK, MMK, MUT, MÉSZ, OFK)
Előadók:
Az építészeti-építésügyi stratégiáról. Milyen tervek vannak az építésügy területén? Füleky Zsolt - építészetért- és építésügyi helyettes államtitkár (ME) Az építésgazdaságot érintő változások, konstruktív együttműködés a kormányzat és a piaci szereplők között. Előadó: Dr. Nagy Ádám - az Ipari és Építésgazdasági Főosztály főosztályvezető-helyettese (NGM) Az ÉTDR jelene és jövője–működési tapasztalatok, várható fejlesztések. Előadó: Rudan Pál - termékigazgató (LLTK) Az ÉTDR a gyakorlatban – kérdések és válaszok. Előadó: Tringer Tamás - ÉTDR szakértő, Szakértői Rendszertámogató Osztály (LLTK-ÉISZK). Kérdések előre beküldhetők! Kérdések, konzultáció, szekcióülések, tematikus vita: Az építészeti-építésügyi stratégia megalkotásához az ÉISZK által a Miniszterelnökséghez benyújtandó helyzetfeltárás- és javaslattétel megvitatása (együttgondolkodás) Az építésügyi hatósági feladatellátás tapasztalatai. Előadó: Kálmánné Buglyó Judit - építésügyi és örökségvédelmi osztályvezető (HBMKH-ÉISZK) A Budapesti úszó világbajnokságra a Duna partra tervezett egyik új létesítmény terveinek bemutatása. Előadó: BMSK munkatársa Az elektronikus építési naplóról, az építésfelügyelet munkája, hatásköre, kapcsolódása az elsőfokú építésügyi hatósági feladatokhoz. Előadó: Kiss Andor – Szentendrei Járási Hivatal Járási Építésügyi Hivatala - Hivatalvezető Adalékok a vidék építészetének vizsgálatához. Előadó: Markó Balázs - Szent István Egyetem Ybl Miklós Építéstudományi Kar dékánja

Részvétel feltétele / célcsoport: Építésztervezők Első és másodfokú építéshatósági, építésfelügyeleti szakemberek Egyéb szakmagyakorlók, a teljes szakma, építésügyi hatósági köztisztviselők és kormánytisztviselők, építészeti-műszaki tervezők, mérnök tervezők, szakértők, kivitelezők stb.
Díjmentes / Kedvezményes: Önköltséges

A továbbképzés ára alkalmanként a résztvevőknek: Ha szállást kér (szobánként 2 személy elhelyezése esetén) 25 000 Ft, ÉISZK tagoknak 21 000 Ft (tartalmazza: szobát, szolgáltatásokat /wellness, köntös stb. a 1. melléklet szerint/, előadásokat, jegyzettömböt, frissítőket, első nap ebédet és vacsorát, másnap reggelit, a menü a 2. mellékletben található). Ha nem kér szállást 16 000 Ft, kollégiumi tagoknak (ha nincs tagdíjtartozásuk) 14 000 Ft mindkét napra (1. nap ebéddel). Egyszemélyes szoba igénylése - fentieken túl - további 4500 Ft. Ha nem kér szállást, de az első napon vacsorát igen, vagy a második napon ebédet, akkor plusz 4500 Ft, amely szintén előre fizetendő. Az étkezési jegyek a regisztrációkor vehetők át, azoknak is, akik szállás kértek, és azoknak is, akik nem! A közölt összegek 1 főre és áfával értendők!
További információk (időpontokról, helyszínekről):
2014-12-04 Hotel Silver****superior Mátyás király sétány 25. (4200 Hajdúszoboszló) 2014-12-05 Hotel Silver****superior Mátyás király sétány 25. (4200 Hajdúszoboszló) Kérjük külön meghatározni a két napot. Tartalmas lesz a rendezvény minkét napon, 1. nap inkább a szabályozás változás bemutatása történik meg és konzultáció lesz, második nap az építészeté a főszerep.