Jogi változások az építési- és kamarai törvényben, kormányrendeletekben, különös tekintettel az e-építési napló bevezetésére.

Pályázat rövid címe: Jogi változások az építési- és kamarai törvényben, kormányrendeletekben, különös tekintettel az e-építési napló bevezetésére.
Bírálati sorszám: 2013/328
Pályázat státusza: jóváhagyott
Pontérték: 2 pont naponta
Pályázat témaköre: 8. Az építési folyamat : beruházás lebonyolítás, engedélyezés, kivitelezés, üzemeltetés
8.16 Az építési műszaki ellenőri tevékenység
Pályázat jellege: Elméleti előadás és gyakorlati oktatási modulalkalmazása, gyakorlatok műszaki ellenőrök és felelős műszaki vezetők részére, akik egyúttal építésztervezők is.
Időtartam: Három alkalommal 8 órától - 17, 30-ig.
Létszám: meghívott: 3x35 fő, megjelent: 3x25 fő
Pályázó megnevezése: Békés Megyei Építész Kamara
Pályázó címe / elérhetőségei:
5600 Békéscsaba, Dr. Becsey O. u. 10-12.
Telefonszám: 06-66/454-987
E-mail: bemek@freemail.hu
Kapcsolattartó / Jelentkezés:
Komlódi Elek titkár
E-mail: bemek@freemail.hu
Regisztrációs link: nincs
Pályázat részletes tartalma:
Jogi változások az építési- és kamarai törvényben, kormányrendeletekben, különös tekintettel az e-építési napló bevezetésére. Törvényi és kormányrendeletek változásai az építésügyben, kiemelten a 266/2013-as kormányrendeletre figyelve. Módosult az építőipari kivitelezésről szóló191/2009-s kormányrendelet, különös tekintettel az e-építési naplóra.Az építési napló vezetésének eddigi módozatai a korábbi jogszabályok szerint. Tájékoztató az e-építési napló bevezetéséről: - internetes alkalmazás, - ügyfélkapus regisztráció. Az e-építési naplókészenlétbe helyezése: - feltételek, - adatok, - tesztelés. Fő- és alnaplók megnyitása, életbe léptetése: - mellékletek, csatolmányok, - párhuzam a jelenlegi alkalmazásokkal. Az e-építési napló vezetése, átvállalás esetei: - fő- és alvállalkozók-, eset moduljai, gyakorlati példák. Az építőipari tevékenységben résztvevők feladatai: - naplóvezetés bejegyzései, - betekintés és jogosultjai. Felmérési napló készítése, esetek. Műszaki átadás-átvétel eljárása. Az e-építési napló lezárása, esetek. Hatósági kacsolódási pontok. Használatbavételi eljárás, tudomásul vétel. Változatok gyakorlása az e-építési naplóoktatási programjának felhasználásával.
Előadók:
Komlódi Elek titkár, a kamara tagja, Szabó Zoltán mérnöktanár, a kamara tagja, elméleti és gyakorlati modul BM igazolásával rendelkező oktató,

Részvétel feltétele / célcsoport: műszaki ellenőrök, felelős műszaki vezetők tervezői jogosultsággal is
Díjmentes / Kedvezményes: Önköltséges

A továbbképzés ára alkalmanként a résztvevőknek: 3.000.- Ft/fő
További információk (időpontokról, helyszínekről):
2013-09-20 elméleti oktatás - gyakorlati modul oktatás Esélypedagógiai Szakiskola gyakorlati oktatóterme Békéscsaba, Ligeti Károly sor 3 (5600 Békéscsaba) 2013-09-23 elméleti oktatás - gyakorlati modul oktatás Esélypedagógiai Szakiskola gyakorlati oktatóterme Békéscsaba, Ligeti Károly sor 3 (5600 Békéscsaba) 2013-09-27 elméleti oktatás - gyakorlati modul oktatás Esélypedagógiai Szakiskola gyakorlati oktatóterme Békéscsaba, Ligeti Károly sor 3 (5600 Békéscsaba) A pontok megállapításakor kérem elsődlegesnek ítélni, hogy "oktatás" történt (és nem továbbképzés), és a szerzett tudással - ismeretekkel - valósult meg a kormány által meghatározott átváltás a digitalizálásra, valamint a betekinthetőség kiterjesztésére, tehát szakmai oktatás történt.